Oče Dončić: Ponosen sem, da v Luki vidijo Dražena

Evroliga 6. Feb 201718:50 > 18:58
euroleague.net

Saša Dončič, nekdaj odlični košarkar in danes eden vodilnih mož Ilirije, predvsem pa oče Luke Dončića, je v nedavnem intervjuju za grško spletno stran gazetta.gr spregovoril o ponosu in primerjavah njegovega sina z največjimi imeni košarke.

Po pisanju grške spletne strani gazetta.gr in poročanju slovenskega portala kosarka.si je Saša Dončić v košarkarski eksploziji svojega sina ponosen predvsem na dejstvo, da je Luka njegov sin: “Ponosen sem, seveda! Lahko da v njem vidijo novega Dražena, morda Kukoča ali ne vem koga. A zame je v prvi vrsti moj sin. Potem šele vse ostalo. Sem njegov oče, veliko razlogov imam za ponos.”

Grški novinar Giannis Stravoulakis je še zapisal, da Oče Dončić, navzlic fantastičnemu delu, ki ga opravlja z Ilirijo, še vedno, logično, spremlja košarkarski razvoj svojega sina. 

Spomin na Lukov odhod iz Ljubljane je še svež: “Ko je odhajal v Madrid, sem mu vedno dejal, da karkoli se že zgodi, se lahko vrne domov. Imel sem nekaj pomislekov in strahov.”

Saša Dončić je prepričan, da je ena najpomembnejših lastnosti Luke njegova skromnost:Ponosen sem, ker je ostal skromen. Ob sebi ima ljudi, ki ga pravilno usmerjajo v košarki in življenju. Naj ostane zdrav in srečen, to je dovolj zame.” 

Kaj pa Oče Dončić pravi na neverjetno potezo njegovega sina proti Baskoniji? “Košarka je prevečkrat omejena na trdo in nepopustljivo obrambo, taktiko in igro pick’n’roll. Manjka pa tisto, kar je naredil Luka, ali pa to, kar sta včasih počela Dražen in Dejan Bodiroga,“ je še dodal Saša.