Evroliga ostro kaznovala Crveno zvezdo!

Evroliga 22. Jan 202015:51 > 15:55
KK Crvena zvezda

Evroliga je zaradi nešportnega in izredno neodgovornega obnašanja nekaterih navijačev med in po tekmi 20. kroga z Albo znova ostro kaznovala Crveno zvezdo.

Beograjski velikan je potrdil, da mora plačati kar 38 tisoč evrov kazni, pod katero se je podpisal disciplinski sodnik Evrolige Patrick Grandjean.

Zvezda je kaznovana zaradi vnovičnih izgredov nekaterih navijačev. Spet so proti sodnikom poleteli pljunki, na igrišče je bilo odvrženih ogromno trdi predmetov, strasti pa se niso pomirile niti po koncu obračuna.

Zaradi pljuvanja na sodnike je klub bil kaznovan že v sezoni 2016/2017 (15 tisoč evrov) in tudi letos po tekmi z Baskonio (30 tisoč evrov). Tokratna kazen znaša 35 tisoč evrov.

Zaradi metanja stvari na igrišče (cigaretna škatla, dva vžigalnika in kovanci) med in po tekmi bodo rdeče-beli odšteli tri tisoč evrov.

Dodati velja, da so to minimalne mogoče kazni pri ponavljanju težkih prekrškov. Najvišja možna kazen je kar 280 tisoč evrov, saj se ob vsaki ponovitvi kazen podvoji. Klub je lahko kasneje kaznovan še z odvzemom točk, igranjem pred praznimi tribunami in tudi s prepovedjo tekmovanja v Evroligi.

KK Crvena zvezda mts

Klub je sporočil, da so že našli vse posameznike, ki so pljuvali proti sodnikom in na parket metali predmete. Proti vsem so na sodišču Republike Srbije že stekli kazenski postopki.

KK Crvena zvezda znova opominja, da je zaradi nešportnega vedenja posameznikov, ki se identificirajo kot navijači kluba, v zadnjem obdobju plačala že več kot 220 tisoč evrov kazni. Takšni zneski, ki se lahko v prihodnosti le še povečajo, lahko nevarno vplivajo na finančno stabilnost Crvene zvezde,” so med drugim zapisali v klubski objavi.

Beograjčani se bodo v četrtek na tekmi 21. kroga v gosteh pomerili z Barcelono. Prenos tekme boste lahko od 21. ure naprej spremljali na Sportklubu.