Realu po trilerju do zmage, devet točk tudi Dragiča

Evroliga 4. Feb 202023:14 > 23:16
Angel Martinez/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkarji Real Madrida so po pravi drami prišli do zmage proti Baskoniji s 70:69. Za goste je devet točk na svojem debiju dosegel tudi Zoran Dragič.

Real Madrid je v okviru 23. kroga po pravi drami prišel do domače zmage proti Baskoniji s 70:69. Junak tekme je bil Facundo Campazzo, ki je v ključnih trenutki tekme dosegel zelo pomembne točke za končno zmago domače ekipe. Argentinec je tekmo sicer končal samo z desetimi točkami.

Povezano

V prvem polčasu so imeli Madridčani ogromno težav, šele v drugem delu srečanja so nekako prevzeli pobudo, vendar vseskozi je bilo tesno. Tudi sreča je bila na koncu na strani domače ekipe, ki tako še naprej ostaja na drugem mestu z razmerjem 17-6.

V dresu Baskoniji je danes v Evroligi debitiral tudi slovenski košarkar Zoran Dragič, ki je nedolgo nazaj okrepil to ekipo, potem ko je prišel iz nemškega Ulma. Dragić je v 18 minutah dosegel devet točk, ob sicer zelo slabem metu iz igre 3/10 k temu pa je dodal še tri skoke.

Sicer pa je bil danes na delu še en slovenski košarkar. Žan Mark Šiško se je s svojim Bayernom meril v Franciji pri Asvelu, kjer pa so Bavarci izgubili z rezultatom 75:65. Organizator igre se je ustavil pri šestih točkah, ob metu iz igre 3/4, prispreval pa je tudi tri skoke.