Zvezda v Moskvi blizu (a tako zelo daleč)

Evroliga 9. Feb 201718:45 > 20:44
Turkish Airlines EuroLeague

Košarkarji Crvene zvezde so v 22. kolu Evrolige klonili pri CSKA-ju. Branilci naslova so bili boljši z rezultatom 102:80 in imajo sedaj 16 zmag ob 6 porazih, medtem ko imajo rdeče-beli sedaj bilanco 12-10.

Beograjčani so tekmo začeli dobro, domači pa so trojke metali 7-7 in na začetku druge četrtine pobegnili na dvoštevilsko prednost.

Zvezda se je v tretji četrtini uspela približati na minus 6, a kaj, ko je bilo to največ, kar jim je uspelo v drugem delu srečanja. Branilci naslova so v zadnji četrtini ušli na več kot 20 točk zaloge in tekmo rutinirano pripeljali do konca.

Brez Stefana Jovića in Nemanje Dangubića čudeža gostje niso mogli pričakovati, nekaj več priložnosti je zato dobil Ognjen Dobrić, ki je zabeležil 5 točk in 2 skoka.

Najučinkovitejši v ekipi trenerja Dejana Radonjića je bil tokrat Luka Mitrović, ki je v statistiko vpisal 16 točk in 9 asistenc, Charles Jenkins je prispeval 12 točk in 4 asistence. Ognjen Kuzmić in Marko Simonović sta dala vsak po 10 točk.

Pri domačih je blestel Nando de Colo s 25 točkami, 4 skoki in 6 asistencami, je pa tudi 7-krat izgubil žogo. Miloš Teodosić je zabeležil 16 točk, 3 skoke in 4 asistence, Nikita Kurbanov pa se je izkazal z 18 točkami in 5 skoki.

“Igrali so zelo dobro, bili so odlični v napadu, posebej v prvi četrtini, ko so dali sedem trojk. Bili so čvrsti, nadzirali so potek srečanja – mi smo bili tudi dobri v napadu, a oni so le najboljša ekipa v Evroligi“, je po tekmi razlagal Radonjić.

Po enem tednu evroligaškega premora se bo Zvezda doma pomerila z Galatasarayem, CSKA pa pričakuje Maccabi.