Kalinić sodil Zvezdi, Perperoglou zgrešil za podaljšek

Evroliga 4. Mar 202017:06 > 20:38
Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkarji Crvene zvezde so v 27. krogu Evrolige v gosteh izgubili proti Fenerbahčeju s 66:63. Ključni koš je zadel Nikola Kalinić, za podaljšek je trojko pri gostih zgrešil Stratos Perperoglou.

Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Pri Crveni zvezdi so se sicer odlično držali, na začetku so pri Fenerju prišli do prednosti +8, a so se rdeče-beli vrnili in povedli v prvem polčasu predvsem po zaslugi Punterja in Gista. 

Pri gostih se je takrat razigral tudi Lorenzo Brown, Zvezda je imela +4 toda ni uspela v nameri, da bi se še dodatno oddaljila pa čeprav je bilo za to kar nekaj priložnosti. Posebno slabo jim je šel met za tri točke (5/21). 

Po 30 minutah je bil rezultat neodločen, zadnjič je Zvezda vodila pri rezultatu 61:60 do konca pa je bilo še 5 minut. Fener je zaigral boljše v obrambi, gostje pa so v zadnjih treh minutah večinoma izgubljali žogo. Pravzaprav edini poizkus pri Zvezdi je bil met Gista, po katerem pa žoga niti ni zadela table. 

Tudi pri Fenerju niso kaj bolje učinkoviti, toda Kalinić je 40 sekund pred koncem zadel odločilen koš. Na koncu je imela Zvezda priložnost, da bi tekmo popeljala v podaljške toda met Stratosa Perperoglouja ni bil natančen in domači so prišli do zmage. 

Lorenzo Brown je pri poražencih dosegel 14 točk (7-11 iz igre), 5 skokov in 3 asistence. Enako število točk je zabeležil Kevin Punter (5-9 iz igre), ki pa se je ob koncu tekme nekoliko nerazumljivo nahajal na klopi. Billy Baron je tokrat dosegel zgolj 3 točke (0-5 iz igre).

Pri Fenerju je bil edini dvomesten košarkar Nikola Kalinič z 10 točkami (4-5 iz igre), Nando De Colo in Derrick Williams sta vpisala 9 točk. 

Fenerbahče je trenutno sedmi z razmerjem zmag in porazov 13-14, Zvezda je na 15. mestu z razmerjem 10-17. V petek Crvena zvezda doma gosti Maccabi, moštvo Željka Obradovića pa gostuje pri Khimkiju