Ekskluzivno za SK: Dve ekipi iz lige ABA v EL?

Evroliga 17. Mar 202016:04 > 16:06
KK Partizan NIS

Izvršni direktor Evrolige Edward Scott je za Sport klub dejal, da obstaja možnost, da bosta iz lige ABA dva kluba dobila priložnost za nastop v Evroligi.

Jadranska liga je ostala brez neposredne uvrstitev v Evroligo toda bilo je poudarjeno, da bo eno izmed treh posebnih povabil rezervirano za njenega predstavnika pod določenimi pogoji. Ker je Partizan v tem trenutku še vedno v igri za uvrstitev za končnico Eurocupa in ker je sezono zaustavil koronavirus se postavlja vprašanje kaj se bo zgodilo, če “črno-beli” pridejo vse do finala. 

“Pravila licenciranja Evrolige za sezono 2020/21 vključujejo tri posebna vabila. Ena je rezervirana za prvaka lige ABA. Če prvak lige ABA ni Partizan in so prvaki ali podprvaki Eurocupa in so tako avtomatsko uvrščeni v Evroligo za naslednjo sezono obstaja možnost, da bosta v Evroligi v naslednji sezoni sodelovali dve ekipi iz Jadranske lige”, je dejal Edward Scott za Sport klub. 

Scott je poudaril, da se načrt Evrolige ne spreminja čeprav ne ve kdaj se bo tekmovanje nadaljevalo. Zaveda pa se, da lahko pride do nekaterih sprememb. 

“Soočamo se z zelo spremenljivo situacijo. Vsakodnevno, tudi vsako uro se pojavljajo nove informacije. Na podlagi tega se sprejemajo odločitve v zvezi z našim tekmovanjem. Naš trenutni načrt je, da se zaključni turnir Evrolige pripravi po predhodno že predvidenih datumih. Če bo treba bomo to temo znova odprli. Odvisno je seveda od situacije s koronavirusom po Evropi. Trenutno tudi ne razmišljamo o odpovedi tekmovanj v Evroligi. Naš cilj je, da tako ali drugače dobimo prvaka Evrolige in Eurocupa. Prav tako naše tekmovanje ne upošteva obstoječih formatov ostalih tekmovanj. Zato se bomo glede na razmere usedli skupaj s klubi in se odločili kako točno in kje se bo sezona končala.”