Sfairopoulos: Spremenilo smo mentaliteto Maccabija

Evroliga 22. Mar 202016:20 > 16:23
Aykut Akici/EB via Getty Images

Trener Maccabija Ioannis Sfairopoulos pravi, da je zelo ponosen na vse, kar je njegovi ekipi iz Tel-Aviva uspelo v letošnji sezoni.

“Že smo pokazali vsem, v Izraelu in širom Evrope, da smo spremenili mentaliteto Maccabija in, da igramo dosti bolje. Zelo je pozitivno to kar se nam dogaja, zadovoljni smo in tako bomo tudi nadaljevali,” je dejal grški strokovnjak na klopi izraelskega velikana.

“Ko sem prišel v Tel-Aviv je bil moj prvi cilj spremeniti mentaliteto ekipe. Klical sem igralce, se osebno srečeval z njimi, jih poslušal, se pogovarjal… Govorili smo o tem kako je potrebno nadaljevati skupaj in trdo trenirati.”

Pred izraelskim izzivom je Ioannis Sfairopoulos vodil Olympiacos s katerim se je dvakrat uvrstil tudi v veliki finale. Bil pa je tudi pomočnik trenerja pri Houston Rocketsih, CSKAju iz Moskve in grški reprezentanci.

“Zaljubil sem se v to zemljo. Lepa dežela s soncem, morjem, dokaj organizirana – pomaga ljudem, da dobro živijo v naravi, parkih itd… Ljudje so topli, prijetni in dobri z menoj in mojo družino,” je zaključil Sfairopoulos.

Do prekinitve Evrolige je bil Maccabi na zelo visokem petem mestu z 19. zmagami in 9. porazi.