Miško: Predlog EL nesprejemljiv, igralcem še 1,5 plače

Evroliga 3. Apr 202015:49 > 15:51
Fakultet za sport/Ivica Veselinov

Miško Ražnatović, eden najbolj znanih košarkarskih agentov v Evropi je mnenja, da bi si morali klubi in igralci enakomerno porazdeliti breme zaradi prekinitve sezone.

Miško Ražnatović je javnost nagovoril prek svoje agencije Beobasket in dejal, da je treba težavo rešiti v skladu z načeli enakosti, pravičnosti in poštenosti. 

Lastnik agencije Beobasket je tudi izjavil, da za razliko od kolektivnih pogodb v ligi NBA v evropskih pogodbah ni člena o “višjih silah”.

“Po mojem mnenju stvar ni tako zapletena. Igralci so že dobili sedem plač. Vsa vprašanja se nanašajo na preostale tri. To je 30 odstotkov njihovega zaslužka. Neuradno priporočilo vodstva Evrolige pa je ta, da se plača 67 odstotkov (torej tisto, kar je doslej že bilo zasluženo), kar vsekakor ni sprejemljiva rešitev. Takšen predlog namreč vsem igralcem naloži dodatno breme,” je dejal Ražnatović.

V nadaljevanju je dodal tudi, da je razlaga klubov, da so brez prihodkov in da zato igralci ne bodo plačani nesprejemljiva. To namreč pomeni, da bodo igralci ostali brez zaslužka kar pa ni v skladu s poštenostjo in enakopravnostjo. 

“Upam, da bodo primeri rešeni tako, da bo breme na koncu porazdeljeno med igralce in klube. Ker govorimo o 30 odstotkih to pomeni, da bi morali klubu izplačati še eno plačo in pol. Neuradne informacije pa so tudi takšne, da naj bi Zveza igralcev (ELPA) zahtevala 80 odstotkov, kar pa po mojem mnenju ni zadovoljivo,” pojasnjuje Ražnatović.