Giannakopoulos prodaja PAO – cena 25 milijonov evrov!

Evroliga 10. Jun 20208:57 > 9:05
David Ramos, Getty Images

Milijarder Dimitrios Giannakopoulos je napovedal konec svojega poglavja v grškem košarkarskem velikanu. Panathinaikos je tako na prodaj za 25 milijonov evrov!

46-letnik, sicer gigant farmacije in digitalnih vsebin, je PAO prevzel leta 2012 od svojega očeta in strica, s klubom pa šestkrat postal grški državni prvak.

Moja družina je v klub vložila 450 milijonov evrov, pripeljali pa smo najboljše igralce in trenerje. Sit sem tega, da edini vlagam v klub,” je na torkovi tiskovni konferenci povedal lastnik kluba in dodal: “Panathinaikos je na prodaj za 25 milijonov evrov, odločitev je dokončna in nepreklicna.”

Giannakopoulos je tudi na torkovi konferenci odkrito kritiziral Evroligo, po čemer je bil v zadnjih letih najbolj znan. Prepričan je, da bi moral klub zapustiti največje evropsko klubsko tekmovanje in se pridružiti Fibi. Po njegovih besedah naj bi bilo sodelovanje v Evroligi predrago, saj klub od vodstva tekmovanja ne prejme dovolj denarja, da bi pokrilo stroške igranja v tem tekmovanju.

Panathinaikos je v svoji bogati 101-letni zgodovini osvojil kar 38 državnih naslovov in bil šestkrat najboljši v Evroligi. Slednje mu sicer v času Giannakopoulosovega lastništva ni uspelo niti enkrat.

V letošnji predčasno končani evroligaški sezoni je bil PAO s 14 zmagami in 14 porazi na šestem mestu.