Bertomeu: PAO je registriran za naslednjo sezono

Evroliga 15. Jun 202021:10 > 21:10
Regina Hoffmann/Euroleague Basketball via Getty Images

Prvi mož Evrolige Jordi Bertomeu se zaveda, da si veliko klubov želi zaigrati v najelitnejšem košarkarskem tekmovanju na stari celini, a dodaja, da je Panathinaikos avtomatsko registriran tudi za prihodnjo sezono.

V zadnjih tednih je vodstvo grškega velikana spet izrazilo željo, da zapusti Evroligo. Razlog naj bi bil finančne narave, saj ekipa v omenjenem tekmovanju samo izgublja denar.

Panathinaikos je tako kot preostalih 10 licenciranih klubov avtomatsko registriran za prihodnjo sezono. Glede na trenutno situacijo po celem svetu je potrebno razumeti, da se postopki vlečejo dalj časa in da je glede prihodnje sezone še nekaj nejasnosti. A da vam jasno odgovorim. Panathinaikos je registriran kot udeleženec Evrolige,” razkriva Bertomeu.

Povezano

Zdaj že nekdanji predsednih grškega velikana Dimitris Giannakopoulos je v zadnjem obdobju večkrat javno kritiziral Evroligo in vodstvo tekmovanja.

Njegovo mnenje moramo spoštovati. Njegovo odločitev je potrebno spoštovati, ker je lastnik kluba. On in njegova družina so košarki veliko dali. Zaradi tega ga je potrebno spoštovati. Dobro ga poznamo in prepričan sem, da klub vodi na pravi način. Liga in tudi preostali klubi so tukaj, da pomagamo, če bo to seveda potrebno.

Prvi mož Evrolige je v zadnjem intervjuju demantiral namigovanja, da klubi ne vedo, kam gredo vsi prihodki, ki jih ustvari Evroliga.

Ne poznam razlogov za te izjave. So kontradiktorne. Vem, da se pojavlja veliko špekulacij, a jih ne želim komentirati. Vsi v Panathinaikosu vedo, kaj je potrebno narediti, da zapustijo Evroligo.

Če bo grški velikan zares zapustil Evroligo, je Bertomeu prepričan, da se bo našla prava rešitev.

Na srečo je veliko klubov, ki bi radi igrali v Evroligi. Panathinaikos je tisti, ki je trenutno z nami, saj gre za klub s tradicijo, zgodovino in sijajnimi navijači.

“Srećom, mnogo je klubova koji imaju ambiciju da igraju Evroligu. Panatinaikos je klub koji je sada tu, zbog svoje tradicije, istorije i navijača”.