Prvi človek Fenerja: Željko je del naše družine

Evroliga 28. Jun 20208:29 > 8:31
Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Ali Koc, predsednik Fenerbahčeja je dejal, da bo Željko Obradović za vedno del družine ekipe iz Carigrada.

“Na številnih sestankih tekom sezone smo na njegovo zahtevo preložili pogajanja o novi pogodbi za novo sezono. Potem, ko smo plačali vse obveznosti igralcem smo s trenerjem sedli za mizo. V Carigrad je prišel takoj ko je bilo mogoče. Pogovori so bili precej razgreti, mi smo povedali svoje, kako je s proračunom … vse smo predstavili tako kot je. Čeprav smo med sezono imeli zamude z izplačili smo obljubili, da se zaradi zmanjšanjega proračuna to v naslednji sezoni ne bo zgodilo. Iskreno je povedal kaj si misli in dejal, da se bo pogovoril z družino in nato sprejel končno odločitev. Nato nam je v torek zvečer poslal pismo v katerem nas je obvestil, da v naslednji sezoni ne bo več trener. Njegovo odločitev spoštujemo pa čeprav nas je precej vznemirila”, je dejal Koc in nadaljeval: 

“Obradović je del družine in eno izmed največjih imen v zgodovini Fenerbahčeja. Na prvi tekmi bomo z navijači organizirali slovesnost na kateri se mu bomo zahvalili. Naša vez in sodelovanje pa se bosta nadaljevala. Toda življenje gre naprej. V naslednjem mesecu bomo objavili ime novega trenerja in sestavo moštva. Mislim, da bomo na pravi poti. S pravo energijo in manj dragim moštvom. Proračun bo manjši toda moramo biti racionalni zaradi prihodnosti Fenerbahčeja.”

Kot enega od najresnejših kandidatov za trenerja Fenerbahčeja se omenja zdajšnjega trenerja Žaligirisa Šarunasa Jasikevičiusa