Messina: Vedno je lepo igrati v polnem Pionirju

Evroliga 17. Dec 201311:07 > 11:11

Ljubljana – Zadnji krog skupinskega dela Evrolige bo zaznamoval tudi obračun Partizana in CSKA, ki si ga v četrtek od 20.45 naprej ekskluzivno oglejte na SK 1. Beograjčani lovijo uvrstitev v Top 16.

V skupini A Evrolige je praktično že vse odločeno. Fenerbahče bo v Top 16 napredoval iz prvega mesta, odprto je le še vprašanje o zadnjem potniku v nadaljnje tekmovanje. Za četrto mesto se borita Partizan in Nanterre. Slednji se bodo v zadnjem krogu doma pomerili s Fenerbahčejem, Beograjčane pa v Pionirju čaka CSKA. Rusi so črno-belim v Moskvi zadali rekordno visok poraz, tudi tokrat bodo veliki favoriti za zmago.

Partizan pestijo finančne težave in poškodbe ključnih igralcev, toda v Pionirju so v preteklosti padala tudi že večja imena. Brez dvoma si je ekipa Duška Vujoševića z gostujočo zmago proti Fenerju dodobra okrepila samozavest in bo tudi tokrat zaigrala na zmago.

Ettore Messina ravno zaradi slednjega in nekoliko slabše igre svoje ekipe v zadnjem času pričakuje vse prej kot lahko delo. “Statistika kaže, da smo najboljša obrambena ekipa v Evroligi. Toda na zadnjih nekaj tekmah smo odigrali slabo, Khimki nam je dal 92 točk. Glavni razlog za dva poraza na domačem terenu proti Fenerbahčeju in Khimkiju je slaba igra v obrambi. Ko igramo tako slabo, ne morem reči, da se nadejamo uspeha v Beogradu,” je začel Italijan na klopi CSKA, ki dobro pozna peklensko vzdušje v kultnem Pionirju.

Rad prihajam v Beograd pa ne samo zaradi odlične košarkarske atmosfere, temveč tudi zaradi ljudi, ki jih rad srečam. V Beogradu se res lepo počutim. Ljudje so srčni in se že veselim srečanja s starimi prijatelji. Za vse je velika inspiracija, ko igrajo pred prepolnim Pionirjem. Malokateri klub v Evropi se lahko pohvali s takšno atmosfero kot Partizan,” je Messina pohvalil vzdušje na dmoačih tekmah Partizana in še dodal: “Tudi če bi bili kompletni, v Beogradu ne bi zmagali enostavno, saj Partizan pred svojimi navijači igra poletno. Borili se bomo po najboljših močeh, toda najpomembnejše je to, da nas čaka tekma, ki si jo bomo zapomnili, ter da bodo gledalci zadovoljni.

Skupno si boste v četrtek in petek na programih Sport Kluba v živo lahko ogledali sedem tekem 10. kroga Evrolige.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images