Anthony Randolph kot riba v vodi

Evroliga 15. Dec 202112:18 0 komentarjev
Anthony Randolph; foto: AgenciaLOF via Guliver

Po vrnitvi na špansko ligaško sceno je zlati slovenski reprezentant Anthony Randolph ta teden znova zaigral tudi v elitni Evroligi.

#related-news_1

Madridski Real je v torek gladko, z rezultatom 87:64, premagal berlinsko Albo, in potrdil drugo mesto na evroligaški lestvici, takoj za Barcelono. WiZink Center je ob tem pozdravil tudi evropsko vrnitev Američana s slovenskim potnim listom Anthonyja Randolpha.

Zlati ”Tonček” je kot član prve peterke v slabih 22 minutah dosegel 13 točk in ujel štiri odbite žoge. Zanj je bila to prva evroligaška tekma po 18. 12. 2020, ko si je v obračunu z Olympiacosom poškodoval ahilovo tetivo. Za njim je skoraj enoletna rehabilitacija po operaciji.

Prvo tekmo po premoru je sicer odigral že 4. decembra, ko je v španski ligi ACB k zmagi Reala nad Zaragozo prispeval sedem točk. Zdaj je poslal jasno sporočilo, da je zdrav in nared za osrednji del sezone.

Nič več za reprezentanco

Končana pa je Randolphova reprezentančna kariera. Za Slovenijo je po zlatem EuroBasketu 2017 zaigral še v delu kvalifikacij za SP 2019, nato pa naznanil reprezentančno upokojitev. V slovenski izbami vrsti sta za njim kot naturalizirana košarkarja nastopila še Jordan Morgan in Mike Tobey.

Poleg Randolpha iz zlate reprezentance v slovenskem dresu nikoli več ne bomo videli Gorana Dragića, ki ostaja le klubski igralec, ter pa Saša Zagorca in Gašperja Vidmarja. Prvi je kariero uradno zaključil, drugi pa mora postaviti le še končno ločilo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!