Campazzo se je glede igranja pri Zvezdi izjasnil kar sam

Evroliga 10. Jan 202314:17
Facu Campazzo; FOTO: Guliverimage

Argentinski košarkar Facundo Campazzo bo ostal član Crvene zvezde, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Organizator igre sicer do 28. februarja ne bo smel igrati v evroligi zaradi kazni beograjskemu klubu, kljub številnim ponudbam pa se je odločil ostati v srbski prestolnici.

Vodstvo košarkarske evrolige je pred tednom dni kaznovalo klub s plačilom 25.000 evrov in prepovedjo registracije novih košarkarjev ter trenerjev do 28. februarja.

Vzrok za kazen so bile zamude pri izplačilih zdajšnjim in nekdanjim igralcem ter pošiljanje netočnih podatkov o poslovanju.

Crvena zvezda je decembra pripeljala Campazza, ki je pred tem igral v ligi NBA, nazadnje pri Dallas Mavericks Luke Dončića. Campazzo, ki je podpisal pogodbo do konca sezone, bo do konca februarja igral zgolj v regionalni ligi Aba.

Argentinec zaljubljen v mesto

Čeprav je imel 31-letnik po pisanju Tanjuga veliko ponudb drugih klubov, je te zavrnil. “Ostajam pri Crveni zvezdi, ostajam v tem klubu ob soigralcih, navijačih in mestu. Skupaj gremo po nove zmage,” je Argentinec zapisal na Twitterju.

Iz vrst Crvene zvezde so obenem sporočili, da bodo nadaljevali boj proti zanje “nepravični kazni, ki škodi igralcem, klubu in evroligi“, piše Tanjug. Prepričani so, da bo kmalu Campazzo lahko igral tudi na evropskih tekmah.

Rdeče-beli sicer v evroligi zasedajo deseto mesto z devetimi zmagami in osmimi porazi. Drevi bodo v 18. krogu gostili Real Madrid.

Komentari

Vaš komentar