Dragić blestel ob zmagi Baskonie v Milanu

Evroliga 23. Dec 202022:50 > 22:55
Zoran Dragić
Zoran Dragić

Zoran Dragić je ob zmagi Baskonie proti Milanu s 84:79 dosegel 16 točk, španski klub pa je tako prekinil niz treh porazov v Evroligi.

Baski so na začetku srečanja povedli s 6:0, Milano pa se je vrnil s sedmimi zaporednimi točkami, to pa je bilo tudi njegovo edino vodstvo na srečanju. V prvi četrtini je bila največja razlika osem točk, na odmor pa je Baskonia odšla s plus štiri (45:41).

V tretji četrtini se je prednost gibala med petimi in desetimi točkami, gostje so imeli odgovor na vsak koš Italijanov. Sredi zadnje četrtine je imela Baskonia najvišjo prednost (79:63), vendar se je Milano vrnil in se 32 sekund pred koncem, po košu Rolla, približal na le dve točki zaostanka. V naslednjem napadu je Henry dosegel koš in, po prekršku, še dodaten prosti met. Prednost petih točk je zdržala do konca, najprej je Roll zgrešil za tri, nato pa je Jekiri blokiral met Delaneyju.

POVEZANO

Zoran Dragić je bil s 16 točkami najboljši strelec Baskonie. Henry je dosegel 15 točk, Jekiri 12, Giedraitis 11, Fall pa 10.

Pri Milanu je 15 točk zbral Punter.

 

Baskonia (7-8) je prekinila niz treh porazov in je na 10. mestu lestvice, Milano (9-6) pa je šesti.

Komentari

Vaš komentar