Dvojnik košarkarja dekle oškodoval za 10 tisoč evrov

Evroliga 12. Dec 202018:36 > 22:43
Rokas Jokubaitis
Twitter

Iz Litve prihaja vedno več informacij o tem, kako je dvojnik košarkarja evroligaške zasedbe Žalgiris, punco prevaral za 10.000 evrov.

Zgodba se je začela razpletati potem, ko je neko dekle na svojem Facebook profilu objavilo svarilo, naj prijatlejice ne nasedajo subjektu, ki se predstavlja za košarkarja Rokasa Jokubaitisa, ker gre v resnici za Viktorja Babajeva. Povedala je, da je na trik naselda njena kolegica.

Slednji je na platformi za zmenke Tinder ustvaril profil in se predstavljal za prej omenjenega košarkarja Žalgirisa. Tu se “grozljivka” šele dobro začne. Na Twitterju so zaokrožile informacije o tem, da se je oškodovano dekle z njim zaradi tega, da bi se prepričala o njegovi avtentičnosti, želelo dobiti v živo, saj košarke sicer ne spremlja.

Vse je delovalo tako, kot da gre res za Jokubaitisa. Babajev se je pripeljal v sponzorskem osebnem vozilu, nosil trenirko kluba s sponzorskimi napisi in priimkom na hrbtu, ji celo pošiljal videoposnetke iz Žalgirio Arene, pošiljal posnetke iz hotela Radisson, kjer naj bi ekipa prebivala med enem izmed gostovanj.

Po dveh mesecih skupne veze, je dekletu (lažni) Jokubaitis potožil, da mu je davčna uprava blokirala kartico in od nje potrebuje 10.000 evrov. Ker je bila v “zvezdnika” zaljubljena, mu je sredstva dejansko posodila kar v gotovini, kasneje pa med brskanjem po njegovem mobilnem telefonu ugotovila, da gre za prevaro. Danes so Babajeva v Vilni aretirali, več podrobnosti sledi…

Komentari

Vaš komentar