Real je prijavil tudi obetavnega Slovenca

Evroliga 28. Sep 202113:01 > 15:18 0 komentarjev
Urban Klavžar; foto: Guliverimages

Na seznam prijavljenih košarkarjev za novo evroligaško sezono je madridski Real uvrstil tudi obetavnega 17-letnega branilca Urbana Klavžarja.

Američan s slovenskim potnim listom Anthony Randolph po hudi poškodbi ahilove tetive še ni pripravljen na vrnitev pod koše. Vseeno ima madridski Real tik pred začetkom nove evroligaške sezone na svojem seznamu enega slovenskega košarkarja. To je naslednji v nizu varovancev slovite madridske košarkarske šole Urban Klavžar.

Nekdanji član domžalskega Heliosa, ki se je v špansko prestolico preselil leta 2018, bo sicer tudi v novi sezoni uvrščen v drugo ekipo. Z uvrstitvijo na seznam za Evroligo pa je 184 centimetrov visokemu branilcu strokovno vodstvo, na čelu katerega ostaja Pablo Laso, vsekakor namenilo spodbuden signal.

Real bo sicer led nove evroligaške sezone prebil v četrtek na tekmi z aktualnim prvakom Anadolu Efesom (20.45). Vsega 40 minut pred tem pa se bosta udarila Maccabi in Bayern. V dresu slednjega novo evroligaško sezono pričakuje tudi Žan Mark Šiško.

Tudi v novi sezoni so bo tekme Evrolige mogoče ogledati na programih SportKluba.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!