Željko se vrača: Da vidim, če se kdo še spomni, da obstajam

Evroliga 11. Jun. 202111:36 > 11:41
Delite:
Željko Obradović (Foto: Getty images/David Ramos)

Velikan evropske košarke Željko Obradović se želi po letu dni premora vrniti ob košarkarski parket. Najtrofejnejši trener Evrolige naj bi se do konca junija odločil, katero ekipo bo vodil v naslednji sezoni.

Ideja je, da se vrnem. Že zato, da vidim, če se kdo še spomni, da obstaja trener Željko Obradović,” je v pogovoru za srbski portal Republika dejal srbski trener.

O uspehih Željka Obradovića verjetno ni potrebno izgubljati besed. Z devetimi evroligaškimi naslovi je daleč najuspešnejši trener v zgodovini in jih ima kar pet več od zasledovalcev. Prav tako je do naslova popeljal kar pet različnih klubov, kar je prav tako rekord Evrolige.

Na vrh Evrope je prvič stopil na klopi Partizana v sezoni 1991/92. V zadnjih dneh so se pojavljale informacije, da bi se lahko vrnil v Beograd.

Ni dvoma, da je Partizan klub, ki ga obožujem in ljubim. Tukaj sem začel in preživel najlepše trenutke igralske kariere. A odločitev, kje bom delal v novi sezoni, bom sprejel konec tega meseca, po pogovoru z družino in ljudmi, katerih mnenje mi je najpomembnejše. To je vse, kar lahko povem,” ni želel razkriti, ali je Partizan res v igri za njegov podpis.

S koncem lanske sezone je končal sedemletni staž v Fenerbahčeju, potreboval je eno leto odmora od košarke.

Poskrbel sem za določene pomembne zasebne zadeve. Spočil sem se, super se počutim. Motivacija ne bo vprašljiva, ne glede na klub, ki ga bom vodil,” je še dodal 61-letni strateg.

Komentari

Vaš komentar