Goran Dragić ostaja v Torontu, a kako dolgo?

Košarka 1. Okt 202116:07 > 16:30 0 komentarjev
Dragić na novinarski konferenci v dresu Toronta. Foto: Cole Burston/The Canadian Press via AP

Usoda Gorana Dragića v prihodnji sezoni še vedno ni povsem jasna. Poleti je zamenjal okolje, iz toplega Miamija se je preselil v hladni Toronto. Če bo v Kanadi dejansko igral, pa bo pokazal le čas.

35-letnik je v edino kanadsko ekipo v ligi NBA prišel skupaj z mladim Preicousom Achiuwo. V nasprotno smer je Toronto poslal Kyla Lowryja. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance ima na pogodbi še eno leto, v sezoni 2021/22 pa bo zaslužil skoraj 20 milijonov ameriških dolarjev.

Goran Dragić je po prestopu že povedal, da ima višje ambicije, kot pa jih Toronto trenutno ponuja. Z odzivom še zdaleč niso bili zadovoljni navijači na severu, Dragić pa se je za svoje besede že opravičil. Vseeno bo zanimivo videti, če vendarle ostane v Ontariu.

Dragića se že od prestopa v Toronto povezuje z vnovično menjavo kluba. Velik interes naj bi bil s strani Dončićevega Dallasa, zaenkrat je na tej fronti še vse mirno.

Kljub komentarjem ob prihodu, pa imajo ljudje znotraj franšize izjemno visoko mnenje o 35-letniku. Med njimi je tudi Nick Nurse: “Dragić je fantastičen. Pogovarjala sva se o njegovi vlogi v ekipi. Rekel je, da bo zadovoljen s čemerkoli. Rad se pogovarjam z njim. Ima visok košarkarski IQ, obožuje igro in vedno želi zmagati. Zabavno je delati z njim.”

Nick Nurse je Torontu prinesel naslov leta 2019. Foto: AP Photo/Chris O’Meara

Kako naprej?

Dragić je v jeseni svoje NBA kariere, do sedaj pa še nima šampionskega prstana, ki si ga gotovo izjemno želi. Zato sta njegova trenutna situacija in franšiza Toronta, ki prenavlja ekipo, na različnih bregovih. Toronto za Dragića pričakuje vsaj enega ali dva dela sestavljanke, ki bi jim pomagala nazaj v končnico. Številne ekipe, ki se bodo v letošnji sezoni potegovale za naslov prvaka lige NBA, pa bi si želele Slovenca v svojih vrstah.

Goran Dragić; foto: Guliverimage

Možnosti za to, da Dragić po februarskem zaključku prestopnega roka še vedno nosi barve Toronta, so majhne, poroča Josh Lewenberg, poznavalec razmerij pri franšizi iz Toronta. Dragić vseeno ostaja profesionalen: “Sem vesel, da sem tu. Igral bom trdo in dal vse od sebe. Mislim, da je to najpomembneje.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!