Goran Dragić se seli v Teksas

Košarka 10. Feb 202218:00 > 21:20 2 komentarja
Goran Dragić. Foto: Guliverimage

Goran Dragić ima nov klub. Seli se v Teksas, a ne v Dallas, ampak v San Antonio. Kot poroča dobro obveščeni novinar Athletica Shams Carania, v Toronto namesto Dragića prihaja Thaddeus Young. Po prvih podatkih se pričakuje, da bo San Antonio pogodbo odkupil, kar pomeni, da bo Dragić prost igralec. Se nam obeta združitev z Dončićem?

Čas Gorana Dragića v ekipi Toronto Raptors se je iztekel.

Raptorsi bodo slovenskega organizatorja igre zamenjali z igralcem San Antonio Spurs, veteranom Thaddeusom Youngom, poroča novinar Athletica Shams Charania.

Raptorsi bodo prejeli tudi izbor v drugem krogu nabora leta 2022 prek Detroit Pistons in centra Drewa Eubanksa. Spursi prejmejo tudi Raptorsov izbor v prvem krogu nabora leta 2022, ki je zaščiten na loteriji v letih 2022 in 2023, nato pa bi se spremenil v dva izbora v drugem krogu.

Novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski poroča, da naj bi Spursi takoj odkupili pogodbo Dragića.

Med najbolj zainteresirane za Dragića, ko bo postal prosti agent, spadajo Dallas, Milwaukee, Chicago in Los Angeles Clippers. Toda prihod Spencer Dinwiddieja v Dallas bi lahko pomenil, da se Mavericks ne zanimajo več tako zelo za slovenskega organizatorja igre.

Pestra kanadska avantura

Čeprav Dragićev ni preživel veliko časa v Kanadi, je doživel veliko. V Toronto je prišel kot del menjave, ko je Kyle Lowry odšel v Miami. Slovenski organizator igre bi moral zagotoviti stabilnost na mestu organizatorje igre.

Dragić je začel uvodno tekmo sezone in igral na prvih štirih tekmah, nato pa je 27. oktobra sedel na klop in se na tekmi pojavil šele 13. novembra. Konec novembra se je Dragić zaradi osebnih razlogov umaknil iz ekipe in od takrat ni več igral.

Skupno je 35-letnik za Raptors odigral pet tekem, na katerih je v povprečju dosegal 8 točk in 1,8 asistence ob 38,2-odstotnem metu iz igre. Številke so močno padle tako v primerjavi z njegovimi povprečji v karieri kot tudi v primerjavi s časom, ki ga je preživel v ekipi Miamija, kjer se je leta 2017 uvrstil v ekipo All-Star.

Dragić, ki je bil leta 2008 izbran v drugem krogu nabora lige NBA, je v svoji 14-letni karieri v ligi NBA igral tudi za ekipi Phoenix Suns in Houston Rockets.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje