Igor Kokoškov je ostal brez taktirke

Košarka 14. Sep. 202113:12 > 13:38
Delite:
Igor Kokoškov; foto: Guliverimages

Dobra dva meseca po neuspehu na domačem kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu je vodstvo srbske košarkarske zveze odslovilo dosedanjega selektorja Igorja Kokoškova.

Več srbskih medijev se je že pretekli teden razpisalo o tem, da bo reprezentanco nekdanjih evropskih prvakov prevzel legendarni trener Svetislav Pešić. “Ne prehitevajte dogodkov,” je bil v odzivu kratek 72-letni trenerski maček, ki je nazadnje vodil Barcelono.

A dogodki so se zdaj začeli odvijati. Prvi v nizu je sprostitev selektorskega stolčka. Vodstvo Košarkarske zveze Srbije je namreč naznanilo, da je z dosedanjim selektorjem Igorjem Kokoškovom sklenilo dogovor o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Ob tem so dodali, da se že ozirajo za njegovim naslednikom.

Kokoškov je tako sklenil svoje tretje reprezentančno poglavje, saj je pred tem že vodil izbrani vrsti Gruzije in Slovenije. S slednjo je bil leta 2017 evropski prvak. S Srbijo ni bil tako uspešen, saj se mu ni uspelo prebiti na olimpijski turnir.

Njegovo slovo od srbske klopi ni presenetljivo. Kokoškov pa je medtem že zavihal rokave pri novem delodajalcu. Po slovesu od Fenerbahčeja je namreč na klubski ravni okrepil strokovni štab severnoameriškega poklicnega moštva Dallas Mavericks. Tam bo kot desna roka Jasona Kidda znova združil moči z Luko Dončićem.

Sprememba tudi v Litvi

S Slovenijo pa je posredno povezana tudi sprememba na selektorski klopi Litvi. Izbrano vrsto baltske dežele košarke prevzema Kazys Maksvytis. Da je napočil čas za zamenjavo, so Litovci ocenili po porazu v finalu olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Kanuasu. Kot gostitelje jih je premagala Slovenija, selektor Darius Maskoliunas pa se je moral posloviti.

Komentari

Vaš komentar