Jakara podaljšal sodelovanje z Domžalčani

Košarka 20. Jun 202216:20
Foto: Aleš Fevžer

Vodstvo košarkarskega moštva iz Domžal, Helios Suns, in trener Dejan Jakara sta se danes dogovorila za nadaljevanje sodelovanja še za naslednji dve sezoni, so sporočili iz vodstva letošnjih državnih podprvakov.

Jakara je v klubu deloval že dvakrat, prvič kot pomočnik trenerja v takrat šampionski ekipi, ki je v sezoni 2015/16 osvojila naslov državnih prvakov, drugič pa v vlogi glavnega trenerja, in sicer skoraj polne zadnje štiri sezone.

“Doseženi in preseženi vsi športni cilji, všečna igra, trdo delo in dobra kemija so botrovali odločitvi, da v klubu še naprej ostane tudi jedro strokovnega štaba,” so ob tem poudarili v klubu.

Helios Suns je letos petič igral v finalu državnega prvenstva in ostaja pri dveh naslovih. Boljša je bila Cedevita Olimpija s 3:0 v zmagah. Leta 2007 je v finalu s 3:2 premagal Olimpijo, 2016 pa je bil boljši od Zlatoroga.

Jakari bo kot pomočnik trenerja še naprej stal ob strani Grega Nachbar, ki je Domžalčan že šesto leto, visoko raven lokalnega pridiha pa bosta ohranjala še kondicijski trener Gašper Šoln in športni terapevt Dragan Narić, oba nekdanja košarkarja mladih kategorij.

“Za razliko od lanske sezone, bo namreč glavni izziv rekonstrukcija ekipe, kar pomeni, da bomo za pravo formo potrebovali nekaj več časa kot sicer. Želim si, da bi se lahko približali igri iz lanske sezone in da bodo naši navijači lahko znova uživali v atraktivni košarki. Za rezultatske cilje moramo počakati celotno sliko, vsekakor pa bo lanske uspehe izjemno težko ponoviti, zato bomo ostali realni, delali trdo in iztisnili kar največ iz razpoložljivega,” je poudaril Jakara.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje