Kevin Durant želi iz Brooklyna

Košarka 30. Jun 202223:33 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Kevin Durant je tik pred začetkom tržnice prostih igralcev poskrbel za šok v New Yorku. Želi namreč zapustiti ekipo Brooklyn Nets.

#related-news_0

V Brooklynu ni premora, kar se drame tiče. Potem, ko je Kyrie Irving vendarle sprejel enoletno podaljšanje pogodbe z mrežicami, je za nov šok poskrbel Kevin Durant, ki želi zapustiti franšizo iz New Yorka.

Kot poroča ameriški novinar Adrian Wojnarowski, sta možni destinaciji za Duranta Miami in Phoenix. V primeru, da ga Brooklyn na koncu tudi pošlje v drugo ekipo, si lahko obetamo eno največjih menjav igralcev v zgodovini lige NBA.

Že med sezono so imeli v Brooklynu veliko težav s Kyriejem Irvingom, ki se ni želel cepiti proti covidu-19, zato tudi ni smel igrati domačih tekem v New Yorku. Nato jo je zagodel še James Harden, ki so ga poslali v Philadelphio v zameno za Bena Simmonsa. Avstralec se je v letošnji sezoni ubadal z obilico poškodbami, tako da še vedno ni debitiral za Brooklyn. Zdaj se morajo ubadati še z iskanjem primerne ekipe za Duranta.

Spomnimo, Brooklyn je v menjavi za Jamesa Hardna ostal brez številnih izborov na naborih lige NBA, zato je prihodnost franšize odvisna predvsem od “paketa”, ki ga prejmejo v zameno za enega najboljših košarkarjev vseh časov.

Pomembnega soigralca je izgubil tudi Luka Dončić. Jalen Brunson bo podpisal pogodbo z ekipo New York Knicks. Dobra sezona v rednem delu in še boljša v končnici mu je zagotovila lep kupček denarja: v velikem jabolku naj bi podpisal štiriletno pogodbo v vrednosti 110 milijonov ameriških dolarjev.

Foto: AP Photo/Rick Bowmer via Guliver

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!