Korak do naslova: Zvezda v Beogradu dobila neverjetno tekmo!

Košarka 18. Maj 202122:33 > 22:56
Crvena zvezda mts/Djordje Kostic
Crvena zvezda mts/Djordje Kostic

Košarkarji Crvene zvezde so prišli korak do zmage v ABA ligi potem, ko so na zadnji tekmi proti podgoriški Budućnosti v dvorani Aleksandra Nikolića slavili s 85:79. V soboto bodo imeli rdeče-beli priložnost, da v Podgorici osvojijo naslov regijskega prvaka.

V Beogradu smo videli fantastično tekmo. Zvezda je v prvem polčasu prevladovala in imela prednost 20 točk (37:17). Nato pa je v tretji četrtini sledil velik preobrat Budućnosti in vodstvo s 70:61. Vseeno pa so na koncu domačini po dramatični končnici s serijo 7:0 prišli do velike zmage.

Po prvih 20 minutah srečanja zagotovo ni bilo pričakovati, da se bo vprašanje o zmagovalcu rešilo šele povsem ob koncu tekme. Zvezda je prevladovala na obeh koncih parketa in na začetku druge četrtine pobegnila na +20 (37:17). Vse je kazalo, da bodo Beograjčani brez težav prišli do druge zmage in do prednosti v seriji z 2:0.

Toda sledila je izjemno slaba tretja četrtine ekipe, ki jo vodi Dejan Radonjić. Met za tri točke se je popolnoma ustavil, zgrešeni meti so se vrstili kot po tekočem traku in izgubil se je ritem v napadu.

Gostje so nastalo situacijo spretno izkoristili. Na krilih fantastičnega Danila Nikolića, ki je za tri metal stoodstotno so tretjo četrtino pri Budućnosti sklenili z rezultatom 29:8. Z veliki preobratom pa prišli do prednosti s +9 (70:61).

V zadnji četrtini se je igralo v podobnem ritmu, nato pa so Beograjčani po zaslugi Ognjena Dobrića uspeli strniti vrste. Pod vodstvom odličnega strelca so prišli do delnega izida 13:0 in znova povedli (78:74).

Sledila je dramatična končnica in igra od točke do točke. Moštvo iz Podgorice je znova prevzelo prednost po trojki Nikole Ivanovića (79:78), a nato do konca niso več uspeli vpisati nobene točke. Na drugi strani je Dobrić odgovoril s trojko za 81:79, kar je bil začetni povod, da so domači še okrepili igro v obrambi, s točkama Lloyda in Simonovića pa na koncu vpisali zmago.

Pri Crveni zvezdi je bil s 27 točkami najučinkovitejši Ognjen Dobrić, pri gostih je Danilo Nikolić dosegel točko manj.

Komentari

Vaš komentar