Zdovc zadovoljen z žrebom

Košarka ostalo 4. Feb 201410:55 > 11:51

Ljubljana – Slovenija je v ponedeljek v Barceloni dobila nasprotnike v prvem delu svetovnega prvenstva v košarki, ki bo na Pirinejskem polotoku potekal od 30. avgusta do 14. septembra.

Slovenci se bodo na Kanarskih otokih merili z Litvo, Angolo, Južno Korejo, Mehiko in Avstralijo. Zagotovo so vsi tekmeci premagljivi. Z žrebom je bil zadovoljen tudi novi stari selektor Slovenije Jure Zdovc. “Ne bi rad prehiteval dogodkov, saj moramo najprej videti postave vseh ekip, a mislim, da je skupina dobra. V njej so tudi nekatere reprezentance, ki so širši javnosti manj poznane, a to je za nas le še večja obveza, saj vsi pričakujejo, da bomo zmagovali z lahkoto, v realnosti pa seveda temu ni tako. Tudi s skupino, s katero se lahko v drugem delu križamo, če se tja uvrstimo, smo lahko zadovoljni, saj so, razen morda ZDA, vse reprezentance premagljive. Upam, da bomo v Španijo prišli s čim boljšo ekipo in čim manj poškodbami. Kanarski otoki bodo verjetno pravi magnet za slovenske navijače in prepričan sem, da nas bodo prišli bodrit v čim večjem številu! Naši navijači so namreč v zadnjih letih postali zaščitni znak slovenske izbrane vrste in tujci nam pravijo, da smo na to lahko zelo ponosni, kar tudi smo,” je dejal nekdanji odlični košarkar.

S skupino na Kanarskih otokih je zadovoljen tudi član Barcelone Erazem Lorbek. “Enkrat prej ali slej igraš z najboljšimi reprezentancami in če to ni v prvem delu, je potem v nadaljevanju, zato bo pomembno, da bomo dobro delali pred prvenstvom, se osredotočali le nase in naše igre ter v Španijo odšli kar se da najbolje pripravljeni. Španci bodo zagotovo poskrbeli za dobro organizacijo in dobro vzdušje, ki bo vladalo tudi na Kanarskih otokih. Malce bo sicer vroče takrat, a se bodo lahko navijači osvežili v morju ter se pozabavali v zelo lepem mestu,” je žreb pokomentiral Lorbek.

Tudi Zoran Dragić je delil mnenje selektorja in soigralca. “Žreba sicer nisem spremljal, saj sem imel v tem času trening. Dobili smo zanimivo skupino. Morda je po imenih na papirju lažja od drugih, a že v skupini s katero se naša križa najdemo bolj zveneče, a tudi premagljive reprezentance. Sicer pa danes v košarki ni več lahkih tekmecev in s takšnim prepričanjem bomo odpotovali na svetovno prvenstvo. Ozirali se bomo na naše igre, šli iz tekme v tekmo in pustili srce na igrišču. Verjamem, da nas bo znova spremljajo veliko fantastičnih navijačev in ob njihovi podpori s tribun ne moremo igrati slabo. Sicer pa si želim, da igralci zdravi zaključimo klubsko sezono, nato pa bomo misli povsem usmerili proti svetovnemu prvenstvu,” je dodal mlajši brat prvega slovenskega zvezdnika, Gorana Dragića.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images