Brezčev Nizhny Novgorod grozi CSKA

Košarka ostalo 5. Jun 201411:57 > 12:04

Ljubljana – V letošnjem finalu VTB lige, kjer se med seboj merijo najboljši vzhodno evropski klubi, se bosta pomerila branilec naslova CSKA in Nizhny Novogorod. Prva tekma v ponedeljek ob 18:00 v živo na SK 3!

CSKA ima v lasti kar štiri od petih naslovov lige VTB. Ekipa iz Moskve je tudi letos prvi favorit, a bo morala to dokazati tudi na igrišču. Za zdaj so aktualni prvaki delovali zelo prepričljivo. V polfinalu so v seriji na tri tekme brez večjih težav odpravili z Unicsom iz Kazana in pokazali svojo moč.

Tudi Nizhny Novgorod je v polfinalu pokazal odlično pripravljenost. Ekipa Primoža Brezca, ki je zaradi poškodbe že v Sloveniji in ga kot strokovnega komentatorja lahko slišite tudi na naših programih, je bila s 3:1 boljša od Lietuvos Rytasa. Če o zvezdnikih CSKA ne gre izgubljati besed (za Moskovčane med drugimi igrajo Nenad Krstić, Miloš Teodosić, Viktor Hirjapa, Jeremy Pargo), velja pri Nizhnyjemu izpostaviti prvega strelca Semena Antonova, prvega skakalca Vadima Panina in prvega podajalca Dmitrija Khvostova.

Finalna serija, ki se igra na tri zmage, se začenja v ponedeljek ob 18:00 z neposrednim prenosom na SK 3. V spodnjem videu pa poglejte najboljše poteze iz polfinalnih obračunov in se prepričajte, da nas v finalu čaka prava košarkarska poslastica.

Liga VTB, finale:

Ponedeljek, 9. 6., ob 18:00 v živo na SK 3:Nizhny Novgorod – CSKA

Torek, 10. 6., ob 18:00 v živo na SK 3:Nizhny Novgorod – CSKA

Petek, 13. 6., ob 18:00 v živo na SK 3:CSKA – Nizhny Novgorod……….Sobota, 14. 6., ob 18:00 v živo na SK 3:CSKA – Nizhny Novgorod

Torek, 17. 6., ob 18:00 v živo na SK 3:Nizhny Novgorod – CSKA

Author: Ž. Š., Foto: Nizhny/Facebook