SK 2 ob 18:00: Turk Telekom vs. Gala ali generalka Carigrajčanov pred petkovim Dnevom D

Košarka ostalo 1. Dec 201412:56 > 13:15
Nocoj boste na televiziji Sport Klub na svoj račun znova prišli ljubitelji košarke, saj si boste v neposrednem prenosu lahko ogledati zadnjo tekmo 8. kroga turškega državnega prvenstva, ki jo bosta odigrala Turk Telekom in Galatasaray. Carigrajski klub je v izjemno izenačenem prvenstvu s tekmo manj trenutno samo na skromnem osmem mestu, zato nocoj praktično nujno potrebuje zmago, da bi se vrnil v boj za najvišja mesta. Moštvo trenerja Ergina Atamana je trenutno ranjeno, saj je minuli četrtek izgubilo tekmo sedmega kroga Evrolige v gosteh pri Valencii (78:71), kar pomeni, da niti napredovanje v izočilne boje ni več samoumevno. Nadaljevanje evropske sezone je seveda prioriteta, Gala pa ima trenutno v skupini D v Evroligi tri zmage in štiri poraze, kar pomeni, da se bo za četrto mesto še ogorčeno boril Neptunasom in Valencio, sicer pa niti tretja Laboral Kutxa s tremi zmagami ne beži. Nocojšnji nasprotnik Turk Telekom je sicer trenutno z dvema zmagama v coni izpada in se bori za obstanek v prvi turški ligi, zato Galatasaray ne bi smel imeti pretežkega dela in bi se moral po vseh napovedih vrniti na zmagovita pota. Prenos iz Arene v Ankari se začne ob 18. uri na programu SK 2!
V turškem državnem prvenstvu trenutno vodi aktualni prvak in branilec naslova Fenerbahče, ki ga vodi sloviti trener Željko Obradović … Fener ima po osmih krogih kar sedem zmag in en sam poraz. Sledita Dogus in Efes, ki imata oba vsak po šest zmag in dva poraza, dvojici zasledovalcev pa bi se z morebitno šesto zmago nocoj lahko pridružil tudi Galatasaray. Več od četrtega mesta sicer trenutno ni dosegljivo, saj ima med omenjeno trojico klubov Gala najslabšo razliko v koših.
Tokratni nasprotnik Turk Telekom, ki prihaja iz glavnega turškega mesta, se v izločilne boje v prvenstvu ni uvrstil že vse od sezone 2009-10, v zadnjih treh letih pa se praviloma vselej bori za obstanek. V lanski sezoni je zasedel 11. mestu in izpadel v četrtfinalu turškega pokala. Petkratni turški prvak Galatasaray ta teden igra še eno tekmo, ki bo veliko pomembnejša … V petek pred domačimi gledalci v Ipekci Areni v Carigradu gosti Laboral Kutxo in potrebuje zmago za miren zaključek skupinskega dela Evrolige. Zato gre pričakovati, da bo trener Ataman nocoj primerno razporedil minutažo najboljšim košarkarjem, da jih ne bi preveč utrudil.

Ob 18:00 v živo na SK 2:
Turk Telekom – Galatasaray

Author: Luka Svetina, Foto: Galatasaray/Facebook