SK 1 od 16:00 dalje: V Ligi VTB Bizoni iščejo prvo gostujočo zmago, Nižji pa piše zgodovino

Košarka ostalo 15. Dec 201411:19 > 16. Dec 2014 13:54
Danes na svoj račun na Sport Klubu znova prihajate ljubitelji igre pod obroči, saj si boste popoldne na našem prvem kanalu SK 1 lahko ogledali dve tekmi vzhodnoevropske košarkarske lige VTB, v kateri nastopa deset ruskih moštev in po eno finsko, belorusko, kazahstansko, latvijsko, češko in estonsko moštvo. Danes ob 16. uri v neposrednem prenosu najprej sledi obračun med Krasnimi Krili in Bizoni s Finske … Moštvo iz Loimee je letos eno najslabših v ligi, saj je od desetih srečanj kar devet le-teh izgubilo, zato je na prezadnjem mestu razpredelnice, medtem ko so Krila bližje osmemu mestu, ki ob koncu rednega dela sezone prinaša uvrstitev v končnico. Trenutno so “Krila” s štirimi zmagami in šestimi porazi na desetem mestu razpredelnice, a imajo le eno zmago manj od osmega Krasnega Oktobra. Druga tekma bo na sporedu ob 18. uri, ko se bosta udarila Riga in Nižji Novgorod. Latvijci so na devetem mestu, samo eno pozicijo za mesti, ki prinašajo uvrstitev v končnico, Nižji pa je vodilna ekipa Lige VTB … Letos moštvo iz Novgoroda sploh še ni izgubilo, zato je tudi pred favoriziranim moskovskim gigantom CSKAjem. 


IZGUBLJENI BIZONI S FINSKE ŠE BREZ GOSTUJOČE ZMAGE


Krasna Krila iz Samare so imela letos izjemno težek razpored uvoda v novo košarkarsko sezono, zato zdaj upajo, da se bodo na nekaj na papirju precej lažjih tekmah vrnila v sam vrh in ujela t.i. “momentum”. Danes v Športni palači gostijo Bizone s Finske, proti katerim si enostavno ne smejo privoščiti spodrsljaja. Bizoni so trenutno v nizu šestih zaporednih porazov v ligi VTB, a se vendarle na novo košarkarsko okolje še privajajo. Igre v zadnjih tednih so vse bolj vzpodbudne, zato so nove zmage samo še vprašanje časa. Gostujoče zmage letos še nimajo, morda pa  je ravno gostovanje v Samari idealna priložnost za takšen uspeh.

NIŽJI NOVGOROD PIŠE ZGODOVINO V LIGI VTB
Latvijci imajo precej večje ambicije kot Finci, čeprav jih danes čaka izjemno močni Nižji Novgorod. V Rigi imajo trenutno najboljšega strelca Lige VTB, Geralda Robinsona, zato upajo, da bi na njegovih krilih Novgorodu lahko zadali sploh prvi poraz v letošnji sezoni. Nižji lahko danes postane šele druga ekipa v šestletni zgodovini te vzhodnoevropske košarkarske lige, ki bi na prvih desetih tekmah ostala neporažena — To je v sezoni 2013-14 sicer že uspelo Himkiju.
Rusi sicer v latvijsko prestolnico nocoj potujejo brez svojega vodje na parketu, evroligaškega zvezdnika Taylorja Rochestieja, ki se je poškodoval in ga ne bo vse do januarja. Vseeno gostujoči strateg Ainar Bagackis pričakuje zmago in izgovor zaradi poškodbe omenjenega igralca ne želi iskati. Vse razen zmage Nižjega Novgoroda bo torej danes veliko presenečenje …

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images