Košarkarski All Stars v nedeljo ekskluzivno na SK 3

Košarka ostalo 23. Dec 201412:54 > 13:32

Ljubljana – Leto je naokoli in znova je čas za slovenski košarkarski All Stars, ki bo tokrat svoje mesto našel v Stožicah. Za “ogrevanje” se bodo na zadnjo nedeljo v letu 2014 sprva med seboj v mešanih postavah pomerile nogometne (Sebastjan Cimerotič, Mladen Rudonja, Sašo Udovič, Miran Pavlin, Mile Ačimović, …) in košarkarske legende (Marko Milič, Rašo Nesterović, Matjaž Smodiš, Primož Brezec, Jaka Daneu, …), ob 19:00 pa sledi še All Stars tekma med najboljšimi igralci slovenskih klubov. Košarkarski spektakel si v nedeljo od 18:00 naprej oglejte ekskluzivno na SK 3.

Poleg standardnih tekem bo letos na sporedu tudi poseben dvoboj košarkarskih in nogometnih legend (prenos na SK 3 se začenja ob 18:00, začetek tekme ob 17:15), ki jih bosta vodila selektorja reprezentanc Srečko Katanec in Jure Zdovc. Od košarkarjev bodo na tekmi nastopili Primož Brezec, Jaka Daneu, Slavko Duščak, Dušan Hauptman, Roman Horvat, Walter Jeklin, Ivica Jurković, Slavko Kotnik, Mario Kraljević, Marko Milič, Rašo Nesterović, Matjaž Smodiš in Rado Trifunović, pri nogometaših pa Mile Ačimović, Aleš Čeh, Sebastijan Cimerotič, Mladen Dabanović, Marinko Galič, Amir Karić, Ilija Kitić, Igor Lazić, Milan Osterc, Miran Pavlin, Ermin Raković, Mladen Rudonja, Marko Simeunovič in Sašo Udovič.

Na sporedu bo tudi vsakoletno tekmovanje v metu za tri točke, izzivu in zabijanju, med odmori bodo zbrane kratkočasile Zmajčice, predstavila se bo plesna skupina stepperjev s posebno košarkarsko točko, najbolj spektakularen pa bo zagotovo unikaten in doslej na športnih prireditvah v Sloveniji še ne viden video mapping!

“Z All-Starsom v Stožicah želimo narediti velik spektakel in upam, da bo ta dobro obiskan in, da se bomo tako spomnili na čase, ko sva igrala še midva z Miličem in je bila Hala Tivoli povsem nabita. Organizacijsko bomo za vse poskrbeli na najvišji možni ravni. Letos smo želeli iti izven okvirja in se začeti povezovati tudi z drugimi športi, najprej z Nogometno zvezo Slovenije, ki nam pomaga pri izvedbi tekme legend. To je šele prvi tak dogodek, ki ga imamo v načrtu. Upam, da bodo ljudje prišli uživat in, da bodo zadovoljni s spektaklom,” se pravega spektakla nadeja generalni sekretar KZS Rašo Nesterović, tudi Marko Milič je prepričan, da All Stars ne bo razočaral: “All-Stars tekme so med sezono, ko je vse skupaj zelo napeto, prijetna sprostitev, zdaj, ko bomo lahko igrali z nogometaši, pa bo še toliko bolj. Na takih tekmah se lahko zgodijo zanimive in nepredvidljive situacije, kot se je meni nekoč na eni izmed nogometnih tekem, na kateri sem dal gol z ramo in glavo, po tem, ko sem padel v kazenskem prostoru. Res se že veselimo tega dogodka in upam, da bomo prikazali kako dobro akcijo!”

Author: Ž. Š., KZS, Foto: KZS