V nedeljo ekskluzivno na SK 3: V Stožicah pravi košarkarski praznik in spektakel

Košarka ostalo 24. Dec 20149:41 > 10:16

Ljubljana – Ljubljanske Stožice bodo v nedeljo povsem v znamenju slovenskega košarkarskega All Starsa, ki si ga od 18:00 naprej ekskluzivno oglejte na SK 3. Po tekmi mlajših kategorij sprva tekma nogometnih in košarkarskih legend, ob 19:00 pa začetek tekme članov z obveznim tekmovanjem v zabijanju, metu za tri točke in košarkarskem izzivu.

Na tekmi legend se bosta med seboj pomerili ekipi Marka Miliča in Sebastjana Cimerotiča, ki ju bosta s klopi vodila Srečko Katanec in Ivo Daneu. Kako pozorno bodo igralci upoštevali njuna navodila, je vprašanje za kakšno drugo temo, a ni jih malo, ki menijo, da bo tekma legend še zanimivejša od All Stars tekme …

Na eni strani Milko, Darko Mirt, Goran Jagodnik, Slavko Kotnik, Roman Horvat, Slavko Duščak, Jaka Daneu, Ermin Šiljak, Mladen Rudonja, Sašo Udovič, Muamer Vugdalić, Ermin Raković in Marinko Galič, na drugi pa Cime, Rašo Nesterović, Ivica Jurković, Matjaž Smodiš, Walter Jeklin, Primož Brezec, Mario Kraljević, Rado Trifunović, Aleš Čeh, Marko Simeunovič, Igor Lazić, Milan Osterc in Mladen Dabanovič.

“Doletela me je velika čast, da so me izbrali za kapetana na tej tekmi, na kateri bom pokazal, da znam igrati košarko, ki sem jo v mlajših letih zelo veliko igral. V ekipo sem izbral velemojstre košarke, s katerimi bomo dali poudarek na obrambi, s katero ne bomo imeli nobenih težav. Jaz bom veliko metal, ostali pa se bodo borili pod košem, a mislim, da ne bodo imeli preveč dela, saj smo bistveno višji kot tekmeci,” se zanimivega srečanja veseli Cimerotič, tudi Milič je prepričan, da bodo gledalci prišli na svoj račun: “Vsem navijačem, ki so glasovali zame, se zahvaljujem za glasove in čeprav bi si kapetanski naziv verjetno bolj zaslužilo še nekaj košarkarjev, sem zelo vesel, da naša medsebojna naelektrenost kljub nekaj letom igranja v tujini še ni izpuhtela. Komaj že čakam ta All Stars in nanj vabim vse športne ljubitelje, saj bomo priča pravemu spektaklu!”

Čeprav bomo najverjetnejše tudi na glavni tekmi večera, medsebojni All Stars obračun najboljših košarkarjev lige Telemach, priča številnim atraktivnim potezam, bodo Alen Omić, Blaž Mahkovic in ostali vseeno nekoliko resnejše pristopili k srečanju od legend. “Igralce, ki sem jih izbral, dobro poznam in se z njimi tudi dobro razumem ter vem, da bomo odlično igrali. Upam, da tudi pred številnimi gledalci v dvorani Stožice,” napoveduje Omić, ki bo ob Mahkovicu opravljal tudi vlogo kapetana: “Zaželel sem si atraktivne igralce in upam, da bomo na parketu prikazali zanimivo igro in navdušili ljubitelje košarke, ki si bodo prišli ogledat ta spektakel.”

Ob Omiću bodo v ekipi pod taktriko Aleša Pipana zaigrali še Malcolm Armstead, Klemen Prepelič, Simo Atanacković, Christopher Booker, Jure Pelko, Miha Markič, Dino Murić, Đorđe Lelić, Dragiša Drobnjak, Boban Tomič in Željko Zagorac. Ekipo Mahkovica bo vodil Dejan Mihevc, ki bo imel na voljo še Luko Rupnika, Saša Zagoraca, Luko Lapornika, Kyla Davida Caseyja, Smiljana Pavića, Igorja Tratnika, Nebojšo Joksimovića, Žigi Dimeca, Svena Malusa, Domna Bratoža in Sandija Čebularja.

“Vidim, da so se organizatorji zelo potrudili in, da se nam v Stožicah obeta pravi košarkarski praznik in spektakel. Verjamem, da bodo mladi fantje na tekmi košarkarjev Lige Telemach pokazali koliko so vredni in kako napredujejo. Želim si, da bi gledalci prišli v večjem številu in, da bodo uživali,” je pred tekmo dejal Pipan, medtem ko je Mihevc dodal: “Počaščen sem, da so me ljubitelji košarke izbrali za trenerja ene izmed članskih ekip na All-Starsu, saj je to zagotovo priznanje mojemu dozdajšnjemu delu, še posebej glede na to, da prihajam iz manjšega kluba. To je pravzaprav priznanje moje cele ekipe, tako strokovnega štaba, kot igralcev, saj verjamem, da je posledica mojega izbora tudi rezultat, ki ga dosegamo v Ligi Telemach. Na All-Starsu nas čaka lep spektakel, na katerem bo organizacija znova na visoki ravni.”

Author: Ž. Š., KZS, Foto: KZS