Tekma legend brez zmagovalca, pri članih napeto do konca

Košarka ostalo 29. Dec 201410:54 > 11:00

Ljubljana – Dan slovenske košarke v Stožicah ni razočaral. Več kot 5000 gledalcev je uživalo v odličnih košarkarskih predstavah, tekmi legend, za piko na i pa so poskrbeli najboljši igralci lige Telemach.

Za ogrevanje so poskrbeli mladi slovenski košarkarji, ki so dokazali, da se za prihodnost slovenske košarke ni bati, pred vrhuncem večera pa so za dobro voljo in nasmeh vseh prisotnih poskrbeli nekdanji slovenski košarkarski in nogometni asi. Unionova tekma legend je postregla s sproščeno predstavo obeh ekip, ki sta se na koncu, po minuti sodnikovega podaljška, razšli neodločeno – 69:69. Manjkalo ni prav nič: od nogometnih in košarkarskih vložkov, prepovedanega položaja, od pene na tleh pri prostem strelu, do hokejskih menjav pri obeh moštvih.

Ob koncu tekme sta se ekipi celo odločili, da tekmi ne bosta več igrali peterki, ampak kar enajsterici. Odlično predstavo je pokazal Sebastjan Cimerotič, ki je dokazal, da ni dribler le na nogometnem, ampak tudi na košarkarskem igrišču, tekmo pa je zaključil kot drugi najboljši strelec (15 točk) za Primožem Brezcem (18 točk), posledično pa je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca. Za Ekipo Marka Miliča sta njen kapetan in Goran Jagodnik dosegla vsak po 12 točk.

All Stars tekmo je dobila ekipa Blaža Mahkovica, ki je Alena Omića in njegove izbrance premagala s 122:120, najkoristnejši igralec pa je postal Chris Booker (Krka). Vmes so potekala klasična tekmovanja. V metanju trojk je zmagal Ceola Clark (Tajfun), v spretnostnem poligonu so bili najbolj iznajdljivi Luka Lapornik (Krka), Dino Murić (Union Olimpija) in Žiga Dimec (Rogaška), pri zabijanju pa je slavil Kyle David Casey (Helios Suns).

Še nekaj video vrhuncev nedeljskega dogajanja iz Stožic, ki ste ga ekskluzivno lahko spremljali na SK 3.

Author: Ž. Š., KZS, Foto: KZS