Basket 4 kids: Kdo bo potoval na finale v Beograd?

Košarka ostalo 29. Mar 201816:53 > 17:06
KK Helios Suns

V nedeljo nas v športni dvorani v Domžalah čaka vrhunec tekmovanja Basket 4 kids na slovenskih tleh. Na vrsti bo namreč veliki zaključni turnir, ki bo odločil o potniku v Beograd, kjer bomo dobili regionalnega prvaka.

KK Helios Suns

Tekmovanje, ki spodbuja predvsem fair play, pogumno in sproščeno igro, možnost napake brez kaznovanja in pozitiven ambient, gre počasi h koncu. Basket 4 kids sicer poteka po celotni regiji v državah, kjer je televizija Sportklub prisotna s svojimi športnimi vsebinami.

Vransko, Slovenska Bistrica, Sežana in Domžale so lokacije, kjer so bili odigrani regijski turnirji, zdaj pa je čas, da dobimo najboljše. Otvoritev finalnega turnirja za Slovenijo bo v nedeljo, 1. aprila, ob 11:45 v Domžalah, prvi polfinalni obračun med Helios Suns in AKK Branik pa bo odigran petnajst minut kasneje. Uro za tem se bosta pomerila še Vrani Vransko in Plama Pur, pred tekmama za tretje mesto in velikim finalom pa bosta na sporedu še tekmovanja v metu za tri točke in spretnostnem poligonu.

Žreb polfinalnih parov je potekal v živo na našem facebook profilu:

“Že sedaj lahko rečem, da smo s tekmovanjem dosegli željen namen. Izbrane ekipe niso bile naključno povabljene v tekmovanje, saj smo za vse udeležence smatrali, da izpolnjujejo vrednote tekmovanja. Nismo se zmotili niti pri slehrni. Športne poteza so bile sestavni del vsakega izmed štirih turnirjev in prav povsod so se gostitelji izkazali z gostoljubnostjo,” pred vrhuncem tekmovanja na slovenskih tleh pravi vodja tekmovanja Miha Penko in dodaja:Prepričan sem, da bo tako tudi v nedeljo, ko bo zmagovalca čakala še posebna nagrada, to pa je pot v Beograd. V času zaključnega turnirja četverice Evrolige se bo odvijal tudi zakljčni turnir tekmovanja Basket 4 kids, kjer bodo igrali prvaki vseh šestih držav udeleženkah (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Črna gora, Makedonija, Bosna in Hercegovina). Naj vnaprej čestitam vsem udeležencem in jim zaželim dobre predstave ter prijetno počutje na zadnjem turnirju v Sloveniji, obenem pa povabim tudi vse starše in prijatelje naših otrok, da si tekmovanje ogledajo v živo.”

Eden izmed vidnejših ambasadorjev turnirja Matjaž Smodiš je navdušen nad organizacijo, potekom tekmovanja in talentiranimi fanti, ki jih je doslej videl pod košarkarskimi obroči. “Tudi sam sem starš najstnikov in zato vem, kako pomembna je podpora staršev. Vsakodnevne aktivnosti vplivajo na razvoj otrok, športne pa jim ponudijo še nekaj več. Moram priznati, da večinoma starši podpirajo mladeniče, premalokrat pa sami prejmejo aplavz z njihove strani. Zato na vseh turnirjih Basket 4 kids poskrbimo, da starši vsaj enkrat prejmejo aplavz s strani mladih košarkarjev in tako bo tudi tokrat. Osebno mi je v veselje, da sem ambasador takšnega tekmovanja,” pravi nekdanji slovenski reprezentant.

Domžale so znane po odličnih ekipnih športih, zelo dobro z mladimi delajo pri klubu Helios Suns, kjer nad delom nad mladimi bdi Gašper Papež.“Vemo, da je domžalska občina zelo športno obarvana. Mi kot domačini pa se bomo potrudili, da pripravimo čimboljšo organizacijo in krasno vzdušje. Kdo bo na koncu zmagal in bo odšel v Beograd bomo pa šele videli na turnirju. Moram pa reči, da so fantje tale turnir vzeli za svojega. Takoj po prijavi so domov odšli polni energije, vsi navdušeni. Že samo sodelovanje v tekmovanju in prvi regijski turnir jim je veliko pomenil. Vidi se, kako ponosno nosijo drese, ki so jih dobili v dar s strani Sport Kluba, tudi na samih treningih. Res jim to veliko pomeni,” je dejal pred organizacijo zaključnega turnirja na slovenskih tleh.

Lucijan Ocvirk, vodja mladinskega pogona pri klubu Vrani Vransko je prav tako navdušen nad tekmovanjem, ki skrbi tudi za odlično medijsko promocijo mladih slovenskih košarkarjev. “Fantje so navdušeni nad tekmovanjem, enako velja tudi za starše. Gre za zelo pozitivno izkušnjo za naš klub, saj je tekmovanje drugačno kot so običajna državna prvenstva. Ravno zato smo vsi v klubu zelo zadovoljni. Prepričan sem, da bo prvega aprila motivacija na najvišjem nivoju,”  je dejal Ocvirk, podobnega mnenja je tudi Marko Šircelj, trener ekipe Plama Pur Ilirska Bistrica: “Po končanem turnirju v Sežani sem si pogledal še posnetke s tega turnirja in moram reči, da mi je bilo zelo zanimivo spremljati mlade košarkarje, kako so igrali brez pritiska rezultata. Bilo je manj napak kot na ligaških turnirjih, kjer je bil rezultat bolj v ospredju. Na omenjenem turnirju so se pa moji košarkarji močno sprostili, očitno preveč, saj smo teden dni kasneje konkretno izgubili tekmo. So pa vsi fantje veseli dresov, saj so bili že na prvem treningu vsi v rdečih barvah. Gre za čudovito idejo.”

sportklub

Za izjavo smo prosili tudi predsednika AKK Branik Nebojšo Vukotića: “Naši otroci so na turnirju zelo uživali. Seveda gre za tekmovanje, a je vzdušje kljub temu zelo sproščeno. Otroci so potem doma pogledali posnetke tekem v družinskem krogu, za kar navadno nimajo možnosti. Zdaj smo na finalnem turnirju in to edini iz štajerske. Seveda je Helios favorit a se bomo tudi mi maksimalno potrudili. Seveda pa moramo fante malce umiriti, saj se nekateri že vidijo na turnirju v Beogradu. V našem klubu pa je situacija okrog dresov sledeča. To, da nosiš dres Sport Kluba s tega tekmovanja, igralcem veliko pomeni.”

Mi že komaj čakamo nedeljo!