B4K: Helios dobil svojo skupino na F4 v Beogradu

Košarka ostalo 15. Maj 201810:16 > 10:24
Gašper Papež

96 ekip je tekmovalo na regionalnih turnirjih Basket4Kids in le osem se jih kvalificiralo na zaključni turnir, ki bo v času zaključnega turnirja četverice Evrolige v Beogradu. Med njimi bo tudi slovenska ekipa Helios Suns.

Helios Suns so bili veliki zmagovalci slovenskega dela mednarodnega tekmovanja Basket4kids. Domžalčani so na zaključnem turnirju v domači dvorani prepričljivo odpravili tako AKK Branik kot KK Plama Pur in si prislužili vozovnico za Beograd. 

Slovenski del tekmovanja Basket4kids se je v Domžalah končal pred več kot 150 gledalci, ki so lahko uživali v zanimivih predstavah nadebudnih košarkarjev. Igralci vseh štirih udeležencev zaključnega turnirja so na parketu pustili svoje srce, hkrati pa tudi tokrat odigrali v duhu fair playa, kar je tudi osnovno vodilo tekmovanja, kjer je televizija Sportklub prisotna s svojimi športnimi vsebinami.

Zdaj so mladeniči iz Domžal dobili svoje nasprotnike v skupinskem delu zaključnega turnirja četverice, ki bo odigran v času zaključnega turnirja Evrolige v Beogradu. 

SKUPINA 1

KK Vrijednosnice (Osijek)

KK Vardar (Skopje)

KK Helios Suns (Domžale)

KK Foka (Kragujevac)

SKUPINA 2

KK Defence (Žabalj)

KK Spars (Sarajevo)

KK Junior (Podgorica)

KK Zadar (Zadar)

Zaključni turnir se prične že v četrtek, po koncu turnirja v nedeljo pa si bodo ekipe ogledale še veliki finale Evrolige.