Slovenci po prvem dnevu z zmago in porazom

Košarka ostalo 3. Okt 201818:04 > 18:11
KZS

Slovenska 3x3 reprezentanca do 23 let je začela z nastopom na prvem svetovnem prvenstvu v košarki 3x3 za to starostno kategorijo. Slovenci so na prvem srečanju odpravili Filipine (21:14), nato pa izgubili proti Kitajcem (17:21).

Slovenska izbrana vrsta do 23 let je prvenstvo začela s suvereno zmago proti Filipinom. Naši košarkarji so izgubljali zgolj pri rezultatu 5:6, nato pa je dvojko zadel Đekanović, z atraktivnim zabijanjem pa je prednost povišal Jure Ritlop. Slovenija je tekmo mirno pripeljala do konca in zabeležila prvi par točk. Na drugem srečanju so se Slovenci pomerili z domačo reprezentanco, ki je vodila od samega začetka in tekmo dobila z 19:15. Naši košarkarji so si hitro nabrali višji zaostanek (14:6), ob koncu pa so se Kitajcem povsem približali. Slovenska reprezentanca je imela napad, v katerem bi z zadetim metom za dve točki prišla do izenačenja. Kitajska se je ubranila, zadela met za dve točki in se veselila zmage.

Po dnevu premora bo naša izbrana vrsta odigrala še tekmo s Turkmenistanom in Srbijo. V četrtfinale se uvrstita prvouvrščeni ekipi iz vsake izmed štirih skupin.

Slovensko delegacijo, ki je peti nosilec turnirja, bo v kitajskem Xi’anu vodil Aleš Kunc. Barve Slovenije pa bodo zastopali Jure Ritlop, Stojan Đekanović, Milan Kovačević in Aljaž Marinč.