McCollum: Zakaj bi tvegal z odhodom na Kitajsko?

Matthew Stockman/Getty Images

Eden izmed najboljših košarkarjev Portland Trail Blazersvv, C. J. McCollum je pojasnil svojo odločitev zakaj ne bo igral za reprezentanco ZDA na prihajajočem svetovnem prvenstvu na Kitajskem.

S Portland Trail Blazers je imel C. J. McCollum dolgo in dokaj uspešno sezono. McCollum, Lillard in druščina so prišli do finala Zahodne konference, kjer pa so bili boljši košarkarji Golden Statea. Zato je bilo pričakovati, da se bosta on in Lillard pridružila reprezentanci za prihajajočo svetovno prvenstvo na Kitajskem. Toda McCollum je bil prvi, ki je svoj nastop odpovedal. 

“Zakaj bi se pridružil reprezentanci in morda kasneje celo odpadel s seznama? Mislim, da so tudi ostali, ki so zavrnili nastop na to gledali tako kot jaz. Če igramo vsi potem smo manj pripravljeni na novo sezono. Posledično bi imeli tudi manjšo minutažo. Mnogi ne igrajo za reprezentanco. Želim biti pripravljen, ko pride najpomembnejši del sezone – v marcu. Te dodatni kilometri in treningi … vsako leto jih imam veliko”, je dejal McCollum.

Svetovno prvenstvo se na Kitajskem začne 31. avgusta in traja do 15. septembra. Nova sezona v ligi NBA pa se začne 22. oktobra.