Američani se počasi vračajo na Kitajsko

Košarka ostalo 21. Mar 202018:05 > 18:07
Getty Images/Maddie Meyer

Ameriški košarkarji, med katerimi je tudi Jeremy Lin, so se začeli počasi vračati na Kitajsko pred nadaljevanjem sezone, ki je bila prekinjena zaradi pandemije koronavirusa. V najštevilčnejšo državo na svetu se je vrnil tudi slovenski trener Memi Bečirović.

Lokali mediji so objavili, da se bo liga, ki je bila prekinjena 1. februarja, nadaljevala 15. aprila, čeprav se še čaka na zeleno luč športnega ministrstva.

Na Kitajskem, kjer so ob koncu lanskega leta zabeležili prvi primer koronavirusa, tretji dan zapored niso zabeležili niti enega novega primera z okužbo.

V kitajski ligi igra okoli 40 Američanov in drugih tujcev, ki bodo morali po povratku v državo sprva v 14-dnevno strogo karanteno.

Jeremy Lin, ki je pred prihodom na Kitajsko nekaj časa navduševal tudi v Ligi NBA, je v petek na družabnih omrežjih objavil fotografijo iz kitajskega zidu, potem ko je prispel v Peking, kjer nastopa za tamkajšnje Duckse. “Košarka nikoli ni bila bolj pomembna. Svet potrebuje košarko bolj kot kdajkoli,” je zapisal Lin.

https://www.instagram.com/p/B96zOPoJZ9s/

Ob Linu se na Kitajsko vračajo tudi preostali tujci. Pred dnevi se je v najštevilčnejšo državo na svetu vrnil tudi slovenski trener Memi Bečirović, ki vodi ekipo Jiangsu Dragons.

Kitajsko ligo boste lahko spremljali na programih Sportkluba, ko se bo nadaljevala.