Baby Shaq končal kariero

Košarka 11. Dec 202011:21
Sofoklis Schortsanitis
Lennart Preiss/Bongarts/Getty Images

Sofoklis Schortsanitis se je odločil, da pri 35-letih sklene svojo kariero, ki je imela številne svetle trenutke, a bila (pre)pogosto prekinjena zaradi številnih poškodb.

“Glede na položaj, ki vlada v svetu, še posebej okoli koronavirusa in kako se stvari odvijajo v ligah, ki se mučijo, sem se odločil, da odidem iz scene. Odločil sem se, da se poslovim. Več časa bom imel za družino, soprogi pa bom dal priložnost, da razvije svojo kariero,” je po slovesu od košarkarskih obročev dejal Sofoklis Schortsanitis.

Človek, ki se ga je zaradi svoje impozantne pojave (208 centimetrov in 181 kilogramov) prijel vzdevek Baby Shaq oziroma Big Sofo, je kariero začel leta 2000 pri Iraklisu, nato igral za Cantu, Aris, Olympiacos, Maccabi Tel Aviv, Panathinaikos, Crveno zvezdo, PAOK, Trikalo in na koncu za Ionikos. Najdlje se je zadržal v Pireju, kjer je preživel pet let, z Maccabijem je ob treh izraelskih prvenstvih osvojil tudi Evroligo, naslova državnega prvaka pa se je v dresu Panathinaikosa veselil tudi v Grčiji.

V dresu Grčije je osvojil srebro na svetovnem prvenstvu na Japonskem ter bron na evropskem prvenstvu na Poljskem.

Komentari

Vaš komentar