Rađa o pokojnem prijatelju: V glavi je imel računalnik

Košarka 3. Maj. 202220:35 > 20:37
Delite:
Foto: Guliverimage

Na pogrebu legendarnega hrvaškega košarkarja Zorana Sretenovića je za ganljiv govor poskrbel njegov nekdanji soigralec, Dino Rađa.

Na zadnjem slovesu od legendarnega igralca Jugoplastike in jugoslovanskega reprezentanta, Zorana Sretenovića, v Beogradu, je za posebej čustven nagovor poskrbel Dino Rađa.

Naj spomnimo, Sretenović je 28. aprila umrl v 58. letu starosti. “Kje si, brat moj? Tako sva komunicirala vse do zadnjih dni. Vsi ti igralci so bili moji bratje, vse sem klical po vzdevkih. Enega ‘Toni’, drugega ‘Tonči’, (op.a.: Gorana) Sobina sem klical ‘očka’, (op.a.: Ivico) Burića kot ‘Bura’, (op.a.: Velimirja) Perasovića po vzdevku ‘Pekmen’, Zorana pa vedno brat. Ko je leta 1986 prišel v Split, sva bila še mladca in se tedaj najbolj povezala. Morda zato, ker sta tudi najini dekleti trenirali košarko in sva imela iste teme,” je začel Rađa.

Kukoč, Divac in on

Bivši hrvaški reprezentant je nadaljeval: “Kot oseba … ne bi želel, da jočemo in smo žalostni, bil je veseljak. Življenje je bil zanj norčavost. Če si zgrešil obroč na treningu ali pa, bognedaj, na tekmi, te je še cel teden zatem dražil.”

Dodal je, da Sretenović sicer ni imel talent Tonija Kukoča, ali pa, da bi bil takšen hrust, kot Vlade Divac, a je bil košarkarski genij. “Če bi mu Steve Jobs ali Bill Gates ‘vlomila’ v glavo, bi lahko naredila še boljše računalnike. Delal je vse, kar je bilo potrebno, ko pa se je tekma zaključila, si je nadel nasmeh na obraz in nastopila je norčavost. Takšnega si te bom zapomnil in želel bi si, da si takega zapomnite vsi. Mirno morje, bratec.

Na pogrebu sta se od Sretenovića z govorom poslovila tudi nekdanja košarkarja Predrag Danilović in Zoran Stevanović, potekala je tudi žalna slovesnost v prostorih Košarkarske zveze Srbije.

Komentari

Vaš komentar