Šokirali Italijo, Nikolič klubu pomagal do izjemnega uspeha

Košarka 19. Feb 202320:07
Aleksej Nikolič v dresu Brescie; FOTO: Guliverimage

Stalni slovenski reprezentant Aleksej Nikolič je v dresu italijanskega prvoligaša Germani Brescia prišel do velikega meta. Omenjeni prvoligaš je v finalu pokala Italije porazil Virtus Bologno (84:76) in se tako dokopal do največjega uspeha v zgodovini kluba.

Košarkarski klub Brescia, ki sicer obstaja šele 14 let, je pred petimi leti že igral finale pokala Italije.

Tedaj je klub, pri katerem vidno vlogo zdaj igra tudi Nikolič, v finalu klonil proti ekipi Fiat Torino, tokrat so varovanci Alessandra Magra zablesteli v polnem sijaju. Na vikendu italijanskega košarkarskega pokala v Torinu, so javnost šokirali že v sredo, ko so s 75:72 ugnali Armani Milano, Nikolič je v “malho” prispeval sedem točk in osem skokov v 25 minutah.

Padla dva evroligaša

V petek je ekipa Brescie gladko odkljukala še polfinale z zmago 74:57 nad Pesarom, pri čemer je član zlate slovenske reprezentance iz leta 2017 prispeval šest točk, sedem skokov in dve asistenci.

Skoraj nihče (še posebej pa ne stavnice) si ni predstavljal, da bi lahko Brescia v enem tednu premagala kar dva kluba, ki Italijo predstavljata v evroligi, a je Nikoliču in kolegom uspelo prav to. Danes je kislega obraza Magru v roko segel še Sergio Scariolo!

Igralci Brescie; FOTO: Guliverimage

Postojnski organizator igre je v finalu resda vpisal le po točko, skok in dve asistenci, a zato slavje ni bilo nič manj slajše. “Ali” je v Italijo prišel oktobra, ko je zakrpal vrzel pri Sassariju, dva meseca kasneje pa se tik pred novim letom preselil v Brescio.

Lep obliž na prvenstvene rane

Brescia v 16-članskem italijanskem prvenstvu trenutno z bilanco 7-12 zaseda šele trinajsto pozicijo, dve mesti nad rdečo cono, ki pomeni selitev v drugi rang tekmovanja.

Komentari

Vaš komentar