Kvartopirec Luka verjame, da bodo prvi v zgodovini

Košarka 25. Maj. 202211:01 > 11:05
Delite:
Foto: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports via Guliver

Luka Dončić je znova v tekmi, ko je njegovemu moštvu grozil izpad, prikazal izjemno košarkarsko partijo ter podaljšal sezono sebi in svojim soigralcem. Dallas je na četrti tekmi vendarle naravnal "merilne naprave" in se po zaslugi izjemnega zadevanja trojk obvaroval pred "metlo." Mavericksi ne mečejo puške v koruzo in verjamejo, da bodo postali prva ekipa v zgodovini lige NBA, ki bi se vrnila po zaostanku z 0:3.

“Moramo verjeti. Tokrat je bila naša obramba precej boljša, prav tako smo bolj napadali obroč. Ta dva dejavnika sta ključna in ju moramo prenesti tudi v San Francisco,” je po prvi zmagi proti Golden Statu, ki je padel s 119:109, povedal Luka Dončić.

Pred zadnjo četrtino je Dallas vodil za kar 29 točk, a obračun še zdaleč ni bil končan. Gostje so se po trojki Jonathana Kuminge dobre tri minute pred koncem približali le na osem točk, a je slovenski zvezdnik zadel ali asistiral za zadnjih devet točk Mavsov.

Nevarnost “metle” ni dodatna motivacija

Mavsi so se rešili t.i. metle, ki označuje poraz v seriji brez ene zmage, a to ni bila glavna motivacija Teksašanov, pove Luka. “Še vedno verjamem v napredovanje. Če te pometejo ali ne, je v končni fazi vseeno, saj je to še vedno poraz, ne glede na število zmag. Moramo iti tekmo po tekmo. Verjeli bomo do konca.”

Predstava Luke Dončića:

Mavsi so za razliko od prejšnjih tekem zadevali z razdalje. Zadeli so kar 20 od 43 metov izza črte. Od tega jih je šest prispeval Reggie Bullock, ki je na tretji tekmi povsem odpovedal in iz igre zgrešil vsem deset metov. “Ne glede na uspešnost meta, tudi na druge načine vplivajo na igro, ni vse v statistiki,” je novinarje opomnil Dončić.

Luka je obračun končal s 30 točkami, 14 skoki, devetimi asistencami ter po dvema ukradenima žogama in blokadama. Tako je nadaljeval izjemen niz predstav v tekmah, ko njegovi ekipi grozi izpad iz končnice. “Želim si le zmagati tekmo, to je to. Zdaj smo slavili že tretjič, ko smo bili potisnjeni ob zid, a čaka nas še veliko dela. Potrebujemo še tri takšne tekme, zato bomo šli eno po eno in verjeli.”

Luka Dončić je bil sicer ponoči še tretje leto zapored izbran v najboljšo peterko sezone v ligi NBA. Do izenačitve rekorda franšize Dallas Mavericks, ki ga drži legendarni Dirk Nowitzki, pa ga loči le še en izbor.

Med polčasom kartal

Nekaj sivih las je tokrat organizatorjem in košarkarjem povzročila prekinitev. Neurje je nad dvorano prineslo veliko količino dežja, voda je našla pot skozi streho in na parket American Airlines Centra. Polčas se je tako podaljšal za 16 minut.

Slovenskemu zvezdniku je še največ težav povzročilo ohlajanje, zato se je moral znova ogreti. Za nekaj trenutkov je stekel tudi pod tribune. “Šel sem v garderobo in igral remi. Poznate remi?” Je Luka vprašal novinarje in jih spravil v smeh.

Peta tekma bo v San Franciscu v noči na petek, ob 3. uri po slovenskem času.

Komentari

Vaš komentar