Legendarni Nemec pred dvorano Dallasa dobil večni spomin

Košarka 25. Dec 202220:09 > 20:09 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Emil T. Lippe via Guliver

Pred božičnim dvobojem Luke Dončića in Dallasa proti LeBronu Jamesu in Los Angeles Lakers je bil Dirk Nowitzki pred American Airlines Center deležen posebne slovesnosti, saj so njemu v čast odkrili dolgo pričakovani kip. Pozo kipa bo prepoznal vsak navijač lige NBA - Nowitzkijev kultni enonožni fadeaway.

“Kip je čudovit,” je dejal trener Dallasa Jason Kidd, ki je bil Nowitzkijev soigralec na prvenstvu leta 2011. “Vendar pa manjka ena stvar … Morali bomo iti v McDonald’s ali kaj podobnega, da bomo postavili majhne hamburgerje, ki so te nosili.”

Čeprav bodo Mavericksi Nowitzkega slavili do konca njegovega življenja, je ta kip eden največjih načinov, kako ga lahko ovekovečijo, saj bo ostal za vedno, tudi če bo Mark Cuban v prihodnosti sčasoma zgradil novo dvorano.

Na podstavku Nowitzkijevega kipa je napis “Zvestoba nikoli ne izgine”.

“To je 21 črk za mojih 21 let tukaj,” je dejal Nowitzki.

Od upokojitve legendarnega Nemca so minila tri leta in pol. Od takrat sta njegov dres upokojili tako Dallasa kot tudi nemška reprezentanca, po njem je bila poimenovana še ulica pred dvorano, k Mavericksom pa se je celo vrnil kot posebni svetovalec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!