Serija porazov odnesla Okorna, Zoran Martić novi trener

Liga ABA 8. Jan 201820:15 > 20:25
Facebook

Košarkarji Petrola Olimpije so dobili novega trenerja. Dosedanji strateg Gašper Okorn, ki je zmaje povedel do naslova v lanski sezoni, je sporazumno prekinil pogodbo z ljubljanskim klubom, nastalo strokovno vrzel pa je zapolnil Zoran Martić, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Z današnjim dnem sta se vodstvo KK Petrol Olimpija Ljubljana in trener Gašper Okorn odločila za sporazumno prekinitev pogodbe. Kot glavni razlog za predčasno prekinitev sodelovanja obe strani navajata predvsem preveliko nasičenost v odnosih med igralci in glavnim trenerjem, kar je zagotovo posledica nastopanja v treh tekmovanjih.

Trener Okorn je v Petrolu Olimpiji pustil velik pečat predvsem v lanski sezoni 2016/2017, saj je po osmih letih skupaj s sodelavci in igralci vrnil naslov državnega prvaka v Ljubljano. Petrol Olimpija je v pretekli sezoni osvojila tudi pokalno lovoriko, pred začetkom sezone 2017/2018 pa so se navijači veselili tudi naslova Superpokala.

Novi glavni trener članske ekipe KK Petrol Olimpija je z današnjim dnem postal izkušeni slovenski trener 52 – letni Zoran Martić, ki bo vodil ekipo že v Nemčiji. Trener Martić je s Petrolom Olimpijo sklenil pogodbo do konca tekmovalne sezone 2017/2018.

Trener Martić se bo širši slovenski javnosti predstavil po prihodu iz gostovanja v Nemčiji.

Martić je sicer stari znanec Olimpije in tudi v slovenskem prostoru, saj je bil od leta 1993 – 1997 je bil trener v mladinskem pogonu Petrola Olimpije, med leti 2008 in 2010 pa je bil pomočnik trenerja v evroligaški zasedbi Zmajev. V Sloveniji je v svoji karieri vodil še Krko, Slovan, Zlatorog, Helios, Kraški zidar, Škofjo Loko in Roglo. Nazadnje je bil kratko obdobje trener na Kitajskem, pred tem pa je sezono in pol deloval v poljskem Sopotu.