Zvezda v Skopju gladko premagala zadnjeuvrščeno ekipo

Liga ABA 22. Jan 201817:46 > 19:25
KK Crvena zvezda

Crvena Zvezda še naprej v ligi ABA drži stik s Cedevito in Budučnostjo. Na tekmi 17. kroga so v Makedoniji premagali MZT Skopje z 92:58

Crvena Zvezda je z današnjo zmago znova skočila nazaj na drugo mesto v ligi ABA, še naprej zaostajajo za Budučnostjo. Tretje mesto pa zaseda Cedevita.

Rdeče-beli so danes imeli dokaj lahko nalogo v Skopju, kjer jih je čakala zadnjeuvrščena ekipa prvenstva MZT Skopje. Z lahkoto so opravili z Makedonci in si privarčevali tudi nekaj moči za naslednjo evroligaško tekmo proti Olympiakosu, ki jih čaka v Beogradu.

Zvezda je tekmo pričela z vso močjo in na samem začetku povedla z 11:0. Sledilo je nekaj izenačenih minut, na koncu pa so beograjčani dobili prvo četrtino z 21:18. Potem pa se je tekma počasi začela nagibati na stran gostov, ki so iz minute v minuto povečevali svojo prednost. Na koncu pa na odmor odšli s prednostjo 15 točk.

Beograjčani so s svojimi izkušnjami v drugem polčasu še dodatno dotolkli MZT in drugi polčas dobili z 52:33. In na koncu slavili s kar 34 točkami prednosti.

Najboljši strelec tekme je bil košarkar Crvene Zvezde in povratnik po poškodbi Ognjen Dobrić s 23 točklami.

Alen Omić na današnji tekmi za Crveno Zvezdo še ni zaigral.