Liga ABA: Petrol Olimpija v podaljšku strla Partizan

Liga ABA 10. Feb 201822:55 > 23:03
Twitter

Košarkarji Petrola Olimpije so na tekmi 20. kroga Lige ABA v Tivoliju ugnali beograjski Partizan. Ljubljančani so tekmo dobili po podaljšku (

Varovanci Zorana Martića, ki so si že zagotovili obstanek v Ligi ABA, so tako prišli do velike zmage in se še približali željenemu šestemu mestu.

Domača ekipa se je pred tekmo sicer soočala z ogromno poškodbami, tako so danes manjkali Domen Lorber, Jan Barbarič, Gregor Horvat, Erjon Kastrati, Igor Tratnik in Bojan Radulović.

Olimpija je v prvem polčasu večino časa zaostajala, do odmora pa zaostanek znižala na vsega točko (36:37). Ljubljančani so drugi polčas začeli odlično, a je Partizan odgovoril z delnim izidom 12:0. Gostitelji so se hitro vrnili v igro, Partizan pa je v zadnjo četrtino kljub vsemu vstopil z 10 točkami prednosti (52:62).

Olimpija se je v zadnjem delu vrnila, v napeti končnici pa celo povedla s 77:75, a so se gostje preko Williamsa-Gossa izsilili podaljšek. Ljubljančani so v podaljšku odigrali zbrano in prišli do velike zmage z 89:87.