ABA: Krka popustila v končnici in izgubila proti Igokei

Liga ABA 18. Jan 201919:52 > 19:55
Krka/Dargo Perko/kosarka.si

Košarkarji Krke so imeli na prvi tekmi 16. kroga Lige ABA v Novem mestu krasno priložnost za pomembno zmago proti Igokei, a v končnici popustili ter izgubili z 69:71. Novomeščani po novem porazu ostajajo na dnu lestvice.

Igokea je Krko na prvi tekmi v tej sezoni visoko porazila, tokrat pa so se Novomeščani odrezali bolje. Tekmo so začeli dobro in nekajkrat prišli tudi do lepega vodstva (13:8, 20:12), a so se gostje vselej vrnili. Igokea je v drugi četrtini povedla z 20:25 in svojo prednost višala, dokler ni Simon Petrov serije prekini z minuto odmora. Ta ni pomagala in gostje so zbežali na +9 (25:34).

Gostje so v tretji četrtini nekaj časa še držali prednost, Krka pa je zaostanek počasi topila in v zadnjo četrtino vstopila s točko prednosti (52:51). Zadnja četrtina je bila zelo izenačena vse do serije Krke 9:0, ko je delovalo, da bi lahko gostitelji prišli do velike zmage. Igokea je znova hitro izenačila, v napetu končnici pa gostitelji niso bili dovolj zbrani in zapravili lepo priložnost. V zadnji sekundi je sicer za tri točke metal Jošilo, ki pa je bil nenatančen. Končni rezultat je v napadu pred tem s polaganjem postavil Đorđe Milošević.

Krka se bo do konca rednega dela doma merila še proti FMP-ju, Cedevito in Petrol Olimpijo ter gostovala v Zadru, pri Megi Bemaxu in Ciboni.