Polom Krke v zadnji četrtini proti FMPju za nov poraz

Liga ABA 3. Feb 201920:55 > 20:58
FMP

Krka je na tekmi 18. kroga lige ABA pred domačimi gledalci izgubila že dobljeno tekmo proti ekipi FMPja. Slednji so na krilih izjemne zadnje četrtine na koncu slavili s 76:71.

Krka je pred domačimi gledalci le še poglobila krizo in dejansko stanje slovenske košarke tako v Evropi kot tudi v ligi ABA. Skupaj s Petrol Olimpijo Novomeščani namreč zasedajo dno lige ABA s 23 točkami.

Krka je bila tokrat v vlogi rahlega favorita, kar so farmacevti predvsem v prvi četrtini dobro izkoristili in le to dobili s 23:12. V drugi četrtini so naši držali prednost in na odmor odšli z 12 točkami prednosti. 

V drugem polčasu pa so gostje že kazali znake, da bo tekma v zaključku še kako zanimiva. In res v tretji četrtini so gostje celo povedli, a so se Novomeščani znova odlepili na +11 do konca tretje četrtine.

V zadnji četrtini pa popoln “black-out” Krke, ki je padala navzdol in jasno je bilo, da bodo domači težko prišli do zmage. FMP je v zaključku tekme naredil delni izzid 8:0 in na na koncu slavil s 76:71. Zadnjo četrtino pa so gostje dobili z rezultatom 25:9.

Junak tekme je bil nezaustavljivi Stefan Pot, ki je dosegel kar 28 točk ter dodal še 5 skokov in 9 podaj. Matic Rebec je svojim nekdanjim soigralcem uspel doseči zgolj dve točki. Pri Krki je bil najboljši strelec Luka Lapornik s 14 točkami.