Prvi poraz Olimpije, navijači napadli Boatrighta

Liga ABA 2. Nov 201920:45 > 20:51
KK Mornar/MEDIA Pro

Mornar je prekinil serijo petih zaporednih porazov in v petem krogu Lige ABA Cedeviti Olimpiji zadal prvi letošnji poraz (77:70). Tekmo v Baru je zaznamoval incident ob koncu tekme, ko so domači navijači želeli obračunati z Ryanom Boatrightom.

Trinajst sekund pred koncem, ko je bilo vprašanje o zmagovalcu že odločeno, je Ryan Boatright ukradel žogo in protinapad zaključil z zabijanjem. Poteza je vse prej kot navdušila domače navijače. Eden izmed njih je prišel celo na parket in želel obračunati z Američanom. Sodniki so imeli nemalo dela, da so umirili razgrete strasti, izpraznili tribuno z navijači, tekma pa se je po 15-minutnem premoru končala s prostima metoma zaradi tehnične napake in izključitvami nekaterih igralcev.

Ljubljančani so obračun petega kroga v Baru sicer začeli odlično in prvi polčas dobili z 42:29. Mornar se je vrnil zahvaljujoč veliko boljši igri v tretji četrtini, ki jo je dobil s 27:14. Gostitelji so prvič na srečanju povedli v zadnji četrtini po trojki Antabieja Wallerja (59:58), nato pa nanizali še nekaj uspešnih napadov in dobro minuto pred koncem povedli s 76:64 ter potrdili letošnjo tretjo zmago v jadranski druščini.

Jacob Pullen je srečanje končal kot najboljši domači strelec s 17 točkami, pri gostih je Codi Miller-McIntyre dosegel 14 točk, Boatright pa eno manj.

Olimpijo v naslednjem krogu čaka domači derbi proti Primorski.