Jurica Golemac novi trener Budučnosti

Liga ABA 8. Jan 202010:16 > 10:18
KK Sixt Primorska/Ziga Mikeli

Jurica Golemac bo skoraj zagotovo zamenjal Petra Mijovića na klopi Budučnosti, zdaj morajo menjavo na trenerskem mestu oznaniti le še vodilni v klubu iz Podgorice.

Nekdanji trener moštva KK Primorska Jurica Golemac, ki je v prejšnji sezoni na našem prostoru osvojil vse, kar se je dalo, bo skušal z Budučnostjo priti do tako želenega naslova v ABA ligi in do povratka v Evroligo. 

Malo je bilo tistih, ki so verjeli, da se bo to zgodilo, saj je večina pričakovala, da bo dosedanji trener Petar Mijović dobil novo večletno pogodbo, saj je mladi strokovnjak vrhunsko vodil mlajše selekcije iz Podgorice, Budučnosti pa vrnil tudi naslov državnega prvaka. V tej sezoni je dobro nadomestil Slobodana Piksija Subotića. Po njegovem odhodu zaradi šestih zaporednih porazov v Eurocupu, je Mijović z moštvom spet prišel nazaj med žive v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju v Evropi, obenem pa Budučnosti izstrelil na vrh ABA lige.  

Uprava kluba se je medtem odločila, da v ekipi potrebujejo spremembe, kot možna menjava se je omenjal tudi ravno odpuščeni trener Bayerna Deajn Radonjić, zdaj pa je jasno, da bo to postal nekdanji slovenski igralec Jurica Golemac.

Jurica Golemac bi na klopi Budućnosti lahko debitiral že 11. januarja proti Krki v Novem Mestu.