Partizan rutinsko opravil delo v Novem mestu

Liga ABA 29. Feb 202019:36 > 19:40
Krka/Dargo Perko/kosarka.si

Partizan je v okviru 20. kroga Lige ABA v Novem mestu odpravil Krko s 76:61 in z zmago številka 16 v sezoni zadržal prvo mesto na razpredelnici regionalnega tekmovanja.

Dva kroga pred koncem rednega dela ima Partizan veliko možnosti, da pride do prednosti domačega igrišča v končnici, saj ga do konca čaka še domači obračun z Mega Bemaksom in Cibono v gosteh.

Ekipa Andree Trinchierija ni imela nobenih težav v dvorani Leona Štuklja, v kateri si je v preteklosti spodrsljaj privoščil že marsikateri favorit.

Samo v letošnji sezoni sta na Dolenjskem orožje položila Budućnost in Crvena zvezda, toda Partizan tokrat ni dovolil presenečenja. 

Beograjčani so hitro prevzeli nadzor nad dogajanjem na parketu in ob koncu prvih desetih minut vodili s 25:15. Krka se je nato uspela približati na pet točk zaostanka (27:22), a je sledil silovit odogovr gostov – serija 16:0 in vodstvo s 43:22.

Partizan v nadaljevanju ni imel večjih težav pri branjenju visoke prednosti, o čemer najbolje priča podatek, da je bil najmanjši zaostanke Krke minus 15.

Stefan Birčević je bil s 17 točkami (4/5 za tri) najboljši pri zmagovalcih, medtem ko je bil pri domačih s 16 točkami najbolj razpoložen Dalibor Đapa.