C.M. McIntyre za tesno zmago Olimpije, ki ostaja v boju

Liga ABA 9. Mar 202020:53 > 20:58
KK Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija je dobila derbi 21. kroga lige ABA. Pred prazno dvorano v Stožicah so v izjemno zanimivi in napeti tekmi prišli do tesne zmage nad Budučnostjo z 81:79 in s tem še naprej ostajajo v boju za zaključni turnir četverice.

Cedevita Olimpija pred zadnjim kolom rednega dela Lige ABA ostaja v boju za končnico. Ljubljančani so na obračunu 21. kola Lige ABA v Areni Stožice z 81:79 premagali Budućnost VOLI, usodo izbrancev glavnega trenerja Jurice Golemca pa bosta v zadnjem kolu krojili tekmi v Novem mestu in Beogradu. Na Dolenjskem se bodo Zmaji udarili z novomeško Krko, v Beogradu pa bo na sporedu dvoboj med Mego Bemax in Mornarjem iz Bara, prav s Črnogorci pa so Ljubljančani s 13 zmagami in osmimi porazi poravnani na lestvici.

Zaradi dveh zmag na dveh medsebojnih obračunih v tej sezoni Lige ABA so pred zadnjim kolom v boljšem izhodišču za preboj v končnico košarkarji Mornarja, za mesto med najboljšimi štirimi moštvi regionalnega tekmovanja pa bo morala Cedevita Olimpija v Novem mestu premagati Krko, črnogorska ekipa pa bo izgubiti proti Megi Bemax.

Ponedeljkov derbi 21. kola Lige ABA med ljubljanskimi in podgoriškimi košarkarji je zaradi naraščajočega števila primerov coronavirusa (SARS-CoV-2) potekal za zaprtimi vrati stoženske lepotice. Obe moštvi sta se skozi srečanje izmenjavali v vodstvu, na koncu pa je bilo vse odvisno od zadnjega napada ljubljanskega moštva, ki je imelo za njegovo izvedbo na voljo natanko 19 sekund. Codi Miller-McIntyre je z žogo prodrl pod sam obroč, jo spravil skozi obroč ter svojemu moštvu podaril zmago z rezultatom 81:79.

Najboljši strelec v ljubljanski zasedbi je bil prav Miller-McIntyre s 17 točkami, metem ko jih je Jaka Blažič dosegel 13, ob tem pa začinil dvojnega dvojčka s še 14 skoki. Dvomesti so bili še Dominic Artis z 12 točkami ter Maik Zirbes in Andrija Stipanović, ki sta jih dodala vsak po 10.